Maisihelbeküpsised

Jaga retsepti

 

Mõnusad, krõmpsuvad maisihelvestega küpsised kolmapäeva õhtusse.
Heleda Muscovado suhkru karamellise ja magusa maitse tasakaalustamiseks on lisatud küpsistele külmkuivatatud vaarikaid ja kuivatatud aprikoose.

Koostisosad :

125 g võid
150 g heledat Muscovado suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
0,25 tl soola
0,5 tl küpsetuspulbrit
1 muna
150 g nisujahu
250 ml maisihelbeid ( purusta käte vahel peenemaks)
1 dl külmkuivatatud vaarikaid ( purusta käte vahel peenemaks)
1 dl kuivatatud aprikoose ( tükeldatud peenemaks)
 
Sulata või ja lisa suhkrud ning sega.
Lisa küpsetuspulber, sool ja lahtiklopitud muna.
Sega taignasse maisihelbed, jahu, aprikoosid ja vaarikad ning sega ühtlaseks.
Vormi käte vahel ühesuurused ca 30 g kaaluvad pallid ja aseta küpsetuspaberiga kaetud plaadile. Vajuta käega pisut lapikuks.
Küpseta ahjus 200 C juures ca 10 minutit ning lase täielikult jahtuda.

vaata veel:

Eesti sünnipäev

Pidupäevatort

Eesti Vabariigi sünnipäevaks sai tehtud üks pidupäeva tort, mis näeb välja hea ja maitseb ka hästi.Aega selle tegemiseks kulub küll