
Rukkileib
Pole midagi paremat soojast kodus küpsetatud leivast. Minu leiva retsept, mille järgi teen oma leiba. Esmalt tuleb leivataigen hapendada ja selleks võtan: 1 l käesooja
Pole midagi paremat soojast kodus küpsetatud leivast. Minu leiva retsept, mille järgi teen oma leiba. Esmalt tuleb leivataigen hapendada ja selleks võtan: 1 l käesooja
Üks mõnus tordiretsept, kus on palju konjakit ja kohvi ning hulgaliselt võid. Biskviidi teeb mahlaseks riivitud porgand. Sellest kogusest saad ca 12 parajat torditükki.
Mõnus aga sõltuvust tekitav magustit, mis lihtsalt on imelise maitsega. Blondie küpsetamise juures on oluline seda mitte üle küpsetada, sest see peab olema seest pehme
Väikesed ja mõnusad maitsekas ravioolid tummise tomati-rõõsa koore kastmega. Nende tegemine võtab küll pisut rohkem aega aga ajakulu on seda väärt. Retseptikogused ca 3-4-le sööjale.
Mõnus kanakarri, mida serveerida riisi ja mõnusa krõbeda pannileivaga. Koostisosad: Vürtsisegu: 3 tl koriandriseemneid 1/4 tl fenkoliseemneid 2 tl musta piprateri Karri jaoks: 6 tl
Pole midagi paremat soojast pannileivast. Söö niisama või näiteks koos karriga. Koostisosad: 150 g vett 1,25 tl kuivpärmi 1 tl suhkrut 95 g maitsestamata jogurtit
Siin üks mõnus Brioche saia retsept, mis sobib imehästi kuklite ja ka väikesaiade valmistamiseks. Taigna eripära seisneb taignapõhja ettevalmistamises/keetmises, mis teeb taigna mõnusalt kerkivaks ja
Jälle üks mõnus ja lihtne õunakoogiretsept ja ikka aastast 1864. Toiduväljakutse retsept nr.5 Originaalretsept raamatust. (nr.728) Öige örnad suiöunad parrajad sured sawad ärra koritud ja,
Mõnus kerge salat, mis sobib hästi tähistamaks Eesti sünnipäeva. Koostisosad: 300 g (värskeid) pisikesi kartuleid 300 g puhastatud räimefileed + jahu paneerimiseks+ maitsestamiseks soola ja
Prantsusepärased Madeleine küpsised mustikate valge šokolaadi ja rukkililleõitega. 120 g jahu 1 tl küpsetuspulbrit 0, 5 tl soola 1 tl vanillisuhkut 2 suurt muna 2
Mõnusad väikesed suupisted sünnipäevalauale. Vaja läheb: 2 muna 50 g jogurtit 50 g hapukoort 1 tl suhkrut 0,5 tl soola 0,5 tl küpsetuspulbrit 50 g
Kogus 16 tk Valmistamisaeg ca 30 minutit+ mulgipudru keetmiseks ca 1 tund Mulgipudru koostisosad: 450 g kooritud ning väikesteks tükkideks hakitud kartuleid 100 g
Väikesed ja mõnusad leivamuffinid kohupiimaga eesti sünnipäevaks. Sellest kogusest saad 6 koogikest.Koostisosad:100 g riivleiba 300 g riivitud õunu50 g sulatatud võid 50 g suhkrut Kohupiima
Mõnus soolane amps lõhest, mis ei ole ainult maitsev vaid on ka silmale ilus vaadata. Koostisosad: 1 kg lõhefilee kohta läheb vaja: 40 g suhkrut
Krõbe Viini šnitsel. Algupäraselt tehtud ikka vasikalihast aga kuna kahjuks vasikaliha ei õnnestunud kusagilt hankida, siis tegin seda seavälisfileest ning sai ikka imeliselt krõbe ja
Mõnus smuutishoti retsept. Sobib hästi tähistamaks Vabariigi aastapäeva. Vaja läheb: 100 g metsamustikaid 40 g riivleiba 300 g hapupiima/keefiri 2 spl mett
Vastlapontšikute retsept, mis on väga õhulised ja maitsvad. Need on valmistatud pärmitaignast aga taigna valmistusviis on väga erinev tavapärasest pärmitaignast ja taigen sisaldab ka erilisi
Sõbrapäevaks ühed imelihtsad südamekujulised küpsised. Lisaks sellele, et need on imemaitsvad on neid ka imelihtne valmistada, Vaja läheb: 250 g võid 100g suhkrut 1 tl
Kaiserschmarren ehk imperaatori segadus, mis on saanud oma nime Austria imperaatori Franz Jozeph I järgi. See on rebitud ja karamellistatud pannkook, mida serveeritakse moosiga ning
Kogus 8 tk Valmistamisaeg ca 2,5 tundi Taigna koostisosad:25 g pärmi2 sl suhkrut250 ml piima0,75 tl soola50 ml õli375 g jahu + pisut sõtkumiseks Kuklite
Vastlapontšikute retsept, mis on väga õhulised ja maitsvad. Need on valmistatud pärmitaignast aga taigna valmistusviis on väga erinev tavapärasest pärmitaignast ja taigen sisaldab ka erilisi
Üks väga vahva retsept, milles on mõnusalt palju kuivatatud puuvilju ja marju ning ka päevalilleseemneid. Võrdsetes osades on lisatud ka mandlijahu, kaerajahu ning nisujahu. Valge
Porgandipiiraka retsept ja retsept ikka aastast 1864. Toiduväljakutse 2021 retsept nr. 4 Originaalretsept: Pirog porkanidest (retsept 669, 658, 657) Üks ölleklaas rööska külma piima, 3 munna,
Õunakoogi retsept talvisesse aega ja retsept ikka aastast 1864. Toiduväljakutse 2021 retsept nr. 3 Originaalretsept: Woetaks üks woiga wäljamearitud küpsetamissewagen, pantaks nii palju peneks
Mõnus külm suveks nii suveks kui talveks. Kogus on mõeldud neljale. Tegin seda suppi pisut teistmoodi, kuna mulle meeldib kui köögiviljad on krõmpsud. Seetõttu tegin
Retsept nr.2-2021 Vanast raamatust üks “kröngel kohwi juurde” 🙂 Retsept pärit aastast 1864. Originaalretsept on selline: Ühhe ölleklaasi sisse lüaks ni palju munne, et temma
Kogus 4-le Valmistamisaeg ca 20 minutit+ tarretamiseks ca 2 tundi Kohupiimatarretise koostisosad: 200 g Hüva lahjat kohupiima vaniliiniga 100 g 10% hapukoort 0,5 tl
Retsept nr.1- 2021 Esimene retseprt, mis on pärit 1864 aastast. Huvitav lugemine ja ka katsetamine on põnev. Püüan igast retseptist, midagi erilist tähele panna ja
Mõnus mahlane suupiste, mida sobib süüa nii külmalt kui soojalt. Taigna koostisosad: 5 M suuruses muna soola pipart 100 ml piima 2 spl jahu Täidis:
Retsept on 4-le Valmistamisaeg ca 20 minutit + kruupide keetmine 30 minutit (selle võib eelmisel päeval teha ja kruupe üleöö külmkapis hoida) Salati koostisosad: