Fritto Misto

Jaga retsepti

Toskaana toiduretsept nr. 13

Mõnusalt kergelt fritüüritud mereannid. Meil kahjuks neid värskelt saada pole aga õnneks on räime hooaeg ja uskuge mind see maitseb ka imehästi. Kõrvale dippimiseks sidrunimajonees ja imehea suupiste on valmis.

Koostisosad:
Rapsiõli fritüürimiseks
120 g jahu
0,5 tl soola
0,5 tl pipart
500 g mereande (karbid, krevetid, kala, kalmaarid jne.) Mina kasutasin värskeid roogitud väikeseid räimi.
sidrunit

Kuumuta õli.
Sega jahu, sool ja pipar omavahell Kuivata räimed paberist köögirätikuga. Sega need jahuseguga ning raputa maha üleliigne jahu. 
Küpseta õlis ja tõsta köögipaberile nõrguma. Serveeri kohe koos sidruniga ja sidrunimajoneesiga.


vaata veel:

Eelroad

Ahjupannkook kukeseentega

Kukeseeni võib sättida omleti ja lahtise piruka sisse, kuid suviseks lõunaks või õhtueineks võib pärast seenelkäiku teha ka ahjupannkooki. 2