Tikrimoos piparmündiga

Jaga retsepti

In English

Minu suvi sai purki 😊
Tikritest tuleb moosi mõnus tugev ning kergelt vürtsikas maitse ja piparmünt annab suvise värskuse.
Koostisosad:
600 g puhastatud tikreid (kasutasin punaseid, aga samahästi sobivad ka rohelised – sel juhul saad lihtsalt teist värvi moosi)
Umbes pool klaasi vett
200 g suhkrut
Suur punt värsket piparmünti
Lase marjad veega keema ja lisa piparmünt.
Keeda madalal kuumusel, kuni marjad pehmed. Lisa suhkur ja keeda moos paksuks. Võta piparmünt  potist välja ja viska minema. Pane moos purkidesse.
Moos sobib igale poole: juustule, pudrule, pannkookidele.


vaata veel:

Eelroad

Pudrukuulid

Idee pudrukuulide valmistamiseks sain Šoti munade (Scotch eggs) retseptist. Originaalretseptis on munad kaetud maitsestatud hakklihaseguga, paneeritud ja küpsetatud. Pudrukuulid on

Eelroad

Suvikõrvitsa snäkid tšilli-mee dipiga

Mõnusad suvikõrvitsa snäkid veidi vürtsise dipiga. Koostisosad: 3 väiksemat suvikõrvitsat (kaal ca 1 kg), riivitud  2 spl röstitud seesamiseemneid soola