Šokolaaditäidisega küpsised.

Jaga retsepti

Küpsised on ikka hea valik. Eriti siis kui küpsiste sisse panna šokolaaditäidist ja peale röstitud maapähkleid.

Sellest kogusest saab 9 suurt küpsist.

Vaja läheb:

110 g võid

100 g pruuni suhkrut

60 g suhkrut

40 ml piima

2 spl kakaotuumatükke

160 g jahu

2 tl maisitärklist

o,25 tl soodat

0,25 tl küpsetuspulbrit

0,25 tl soola

Täidiseks 9 tl šokolaadikreemi (Nutella stiilis)

Katmiseks 50 g röstitud ja hakitud maapähkleid

Vahusta või ja lisa suhkrud ning vahusta ühtlaseks ca 3-4 minutit. Lisa piim ja vahusta veel. Lisa jahu, maisitärklis, sooda, sool, küpsetuspulber ja kakaoyuumatükid. Sega ühtlaseks taignaks ja vajadusel piima, et moodustuks ühtlane pehme ja käega vormitav taigen. Jaga taigen üheksaks võrdseks osaks ja veereta käte vahel pallideks ning jäta toatemperatuurile seisma ca 30 minutiks.

Võta šokolaadikreemist 9 tl  ja pane need taldrikule  erali. Tõsta taldrik 30 minutiks sügavkülma, et kreem oleks vormitav.

Kui 30 minutit on möödas võta sügavkülmast šokolaadikreemi tükid. Võta 1 küpsisteaignapall ja suru see käte vahe lapikuks. Lisa šokolaadikreem ja kata see ühtlaselt taignaga nii, et šokolaadikreemi poleks näha. Veereta taignapalle röstitudja hakitud maapähklite sees nii, et taigen oleks ühtlaselt kaetud röstitud maapähklitega.

Aseta šokolaadikreemiga sisuga taignapallid küpsetuspaberiga kaetud ahjupannile ja küpseta ahjus 175 C juures 10 minutit.

Lase küpsistel enne serveerimist täielikult jahtuda.

 

 

 

vaata veel:

Eelroad

Kirsstomati Tarte Tatin

  Imehea Tarte Tatin koos suviste, magusate kirsstomatitega. Need annavad küpsetisele eriliselt täidlase ja magusa maitse. Koostisosad:250 g tükk lehttaigent350

Coop

Leiva-pähklitort mustade sõstardega

Mõnus tort Eesti pidupäevaks. Tort sisaldab  rukkileiba ja sarapuupähkleid. Kreemiks mõnus kreemjas toorjuust ja veidi vahukoort ning lisaks ka mustad