Pekaanipähklitega küpsised

Jaga retsepti

Pekaanipähklitega küpsised on krõbedad ja mõnusa röstitud pähklimaitsega. Need kaovad kiiresti, sest need maitsevad kõigile.

Koostisosad:

200 g toasooja võid

200 g pruuni suhkrut

2 tl vanillisuhkrut

0,5 tl soola

150 g+100g pekaanipähkleid

250 g jahu

2 muna

1 tl kuhjaga küpsetuspulbrit

Purusta 150 g pekaanipähkleid ja rösti neid ahjus 175 kraadi juures 7 minutit.

Vahusta toasoe või pruuni suhkruga kreemjaks vahuks. Lisa ühekaupa munakollased ja vahusta ühtlaseks. Pane kaussi jahu, sool, vanillisuhkur ja küspsetuspulber ning sega. Lisa jahusegu vahustatud võile ning suru taignaks. Mässi taigen toidukilesse ja pane tunniks külmkappi tahenema.

Vormi taignast 20 g-sed pallikesed ja veereta neid purustatud pähklisegus. Pane pallikesed küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning vajuta need kergelt lapikumaks.  Klopi munavalge kergelt vahule ning kasta terved pekaanipähklid munavalgesse ja seta igale küpsisele üks pähkel ning suru seda kergelt, et see haakuks taignaga.

Küpseta küpsiseid ahjus 95 C juures 10 minutit.

vaata veel:

AASTA 2019 TOIDUREIS

Khao Soi

Toidureis on jõudnud Taisse. Tai toit on üsna tuttav ka meile, kuna palju eestlased on Taid külastanud. Siin on retsept