Mõnusad suvised koogikesed, mis on värske ja mõnusa maitsega. Ingver ja vaarikad on imeline maitsekooslus. Korvikese põhi on krõbe ja korvikese sees on mõnusalt kreemine kohupiima-jogurti täidis. Imelihtne valmistada ja sobivad pakkumiseks hästi suvisel aiapeol.
Valmistamiseaeg: ca 1 tund
Kogus: 10-12 väikest korvikest
Koostisosad:
150 g metspähkleid
150 g täisterakaerahelbeid
2 g (1tl) jahvatatud ingverit
60 g sulatatud võid
40 g mett
0,5 tl (2 g) soola
4 g (1 tl) tl kaneeli
toiduõli vormide määrimiseks
120 g kohupiima
60 g suhkrut
2 muna
1 munakollane
150 g marjajogurtit
ca 12 (100 g) vaarikat
Kaunistuseks:
ca 200 g vaarikaid
piparmündilehti
40 g mett
40 g valget šokolaadi
Kuumuta ahi 180 C juurde.
Purusta köögikombainis metspähklid, nii et saad metspähklijahu (mõned suuremad tükid võivad sisse jääda- ei pea olema ühtlane). Lisa kaerahelbed ja lase köögikombainil veel mõned pöörded käia kuni pähklid ja helbed on segunenud ning kaerahelbed pisut purustatud. Pane segu kaussi.
Lisa kaussi sool, või, mesi, ingver ja kaneel. Sega kuni saad ühtlase taigna.
Määri väikesed korvikeste vormid õliga ning voodera vormid saadud taignagaga. Taigna paksus ca 0,5 cm
Küpseta korvikesi ca 8 minutit. Lase korvikestel jahtuda.
Täidise valmistamiseks sega kohupiim ja suhkur ning lisa munad ja munakollane. Sega ühtlaseks. Lisa juurde marjajogurt ning sega ühtlaseks.
Pane igasse vormi üks pooleks lõigatud vaarikas ning kata vaarikatükid kohupiima-jogurtiseguga. Küpseta ahjus 20 minutit. Lase korvikestel jahtuda ning eemalda vormid. Kaunista vormid värskete vaarikate, valge šokolaadi ja piparmündilehtega. Vaarikatele tilguta pisut vedelat mett.
Lase korvikestel seista paar tundi enne serveerimist.