Pesto röstitud tomatitega

Jaga retsepti

Pesto koostisosad:

400 g kirsstomateid, pooleks lõigatud

30 g oliivõli+ 2 sl tomatite röstimiseks

2 suurt küüslauguküünt

väike peotäis lehtpeterselli

100 g kreeka pähkleid

50 g riivitud Parmesani

suur peotäis basiilikulehti

maitsestamiseks soola ja purustatud musta pipart

 

Pane pooleks lõigatud kirsstomatid kaussi ja sega need oliivõliga. Rösti neid ahjupannil 250 C juures ca 15 minutit, kuni need on pehmed ja kergelt pruunikad. Jahuta röstitud tomatid enne kasutamist.

Pane köögikombaini kreeka pähklid, küüslauk, basiilikulehed ja lehtpetersell. Purusta ühtlaseks ning lisa 2/3 röstitud tomatitest, oliivõli ja juust. Purusta veel kuni saad ühtlase segu. Maitsesta soola ja pipraga. Pane saadud segu kaussi ning sega juurde ülejäänud 1/3 röstitud tomatitest. Piserda pestole peale pisut oliivõli ning kaunista basiilikulehtedega.

Serveeri koos värske Foccacia või Ciabattaga.



vaata veel:

Eelroad

Kaste lehtpeterselliga värvilistele köögiviljadele

Värske jogurtine kaste, mis sobib imehästi värsketele kartulitele ja köögiviljadele. Vaja läheb: 10 g lehtpeterselli ( väike punt lehtpeterselli) pool küüslauguküünt 25 g kreeka pähkleid

Eelroad

Pudrukuulid

Idee pudrukuulide valmistamiseks sain Šoti munade (Scotch eggs) retseptist. Originaalretseptis on munad kaetud maitsestatud hakklihaseguga, paneeritud ja küpsetatud. Pudrukuulid on maitsvad ja põneva nimega ning

#mymumisthebestcookever