Klassikaline pasha retsept, mille väikeseks nüansiks on martsipanist katte, mis annab mõnusa särtsu pashale. Sellevõrra panin veidi vähem suhkrut, et pasha liiga magus ei saaks. Tegin esimest korda ning õnnestus hästi ning julgen kõigile soovitada.
1 kg lahjat kohupiima
200 ml vahukoort
4 muna
200 g võid
150 g suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
100 g rosinaid
50 g kuivatatud aprikoose, lõigatud ca 0,5 sm tükkideks
100 g apelsinikoore sukaadi
50 g röstitud sarapuupähkleid, peeneks hakituna
ca 20 g võid
200 g martsipanimassi
soovi korral kollast toiduvärvi
kaunistuseks šokolaadimune jne.
Suru kohupiim läbi sõela ja pane potti. Lisa vahukoor, suhkruga vahustatud munakollased, vanillisuhkur, sulatatud või, rosinad, aprikoosid, pähklid ja sukaad Kuumuta segu tasasel tulel pidevalt segades kuni keemiseni. Võta tulelt ja lisa ettevaatlikult vahustatud munavalged. Vala segu marliga vooderdatud sõelale. Lase kausi kohal külmkapis nõrguda ööpäev.
Võta pasha ning pane serveerimistaldrikule. Määri pashale väga õhuke kiht toasooja võid. See on vajalik selleks, et pashas olev niiskus ei leotaks läbi martsipani katet. Värvi martsipan soovi korral kollaseks ning kata sellega pasha. Kaunista vastavalt oma soovile. Hoia pashat enne serveerimist külmkapis.