Bruchettad krevettide ja kirsstomatitega

Jaga retsepti

Suvine eelroog või väike amps suveõhtusse. Valmib kiirelt ja on maitselt kergelt magus ja vürtsikas.

 

Retsept kahele

 

Vaja läheb:

4  Ciabatta – viilu ( ca 1 cm paksusega)

50 + 25 g võid, praadimiseks

200 g tooreid suuri krevette

3 spl magusat tšillikastet

4 küüslaugu küünt

maitsestamiseks soola ja purustatud musta pipart

100 g kirsstomateid

värsket basiilikut

 

Prae Ciabatta viilud võis (kasuta ära 50 g) mõlemalt pool helepruuniks. Puhasta krevetid. Pane pannile või (kasuta ära ülejäänud 25 g) ning lisa pannile purustatud küüslauk. Prae küüslauk kergelt läbi ning lisa 3 spl magusat tšillikastet. Keeda kastet umbes 1 minut ja lisa pannile krevetid. Maitsesta soola ja purustatud musta pipraga. Anna  krevettidele kergelt kuumust nii, et nad ei küpseks üle (krevetid muutuvad roosakaks). Tõsta krevetid pannilt ära oma järge ootama.

Lisa pannile poolitatud kirsstomatid ning prae neid mõlemalt poolt mõni minut niikaua kui tomatid muutuvad pehmeks.  Nüüd tõsta Ciabatta viiludele kirsstomatid ja krevetid ning nirista peale kõik pannil olev kaste. Kaunista rohkelt värske basiilikuga ning serveeri kohe.

 

 

 

 

vaata veel:

Eesti sünnipäev

Pähklibeseetort Vana Tallinna likööriga

Eesti sünnipäevaks sai valmistatud üks pähklibesee tort. Tordi vahel olev kreem on maitsestatud Vana Tallinna likööriga. Koogi jaoks läheb vaja: