Verivorstirullid pohlamoosi ja suitsusingiga

Jaga retsepti

Kogus: 16 rulli

Vaja läheb:

250-300 g peenikesi verivorste

1 sl võid verivorstide praadimiseks

150 g kuumsuitsupeekoni viile

ca 50 g pohlamoosi

400 g pärmilehttainast (plaatidena)

Kaunistamiseks:

1 munakollane

Rosee pipart

rosmariinioksake

Torka puidust tikuga verivorstidesse augud (nii ei lähe verivorstid praadides katki) ja prae need pannil võiga mõlemalt poolt kergelt krõbedaks. Tõsta verivorstid pannilt ja pane pannile peekoniviilud. Prae peekoniviile mõlemalt poolt kergelt (mitte päris krõbedaks) ja tõsta jahtuma.

Lõika lehttaigna lehed neljaks ja verivorstid ca 4 cm pikkusteks juppideks. Määri kuumsuitsupeekoniviiludele pohlamoosi ja mässi verivorst peekonisse ning siis lehttaignasse. Aseta rullid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.

Sega munakollane 1 sl veega ning pintselda rullid munakollase-veeseguga. Puista rullidele pisut roseepipart ning mõned rosmariinilehed. Küpseta rulle ahjus 180 C juures (pöördõhuga) 15 minutit või kuni rullid on pealt kuldpruunid.

 

 

 

vaata veel:

Eelroad

Pudrukuulid

Idee pudrukuulide valmistamiseks sain Šoti munade (Scotch eggs) retseptist. Originaalretseptis on munad kaetud maitsestatud hakklihaseguga, paneeritud ja küpsetatud. Pudrukuulid on

Eelroad

Ahjupannkook kukeseentega

Kukeseeni võib sättida omleti ja lahtise piruka sisse, kuid suviseks lõunaks või õhtueineks võib pärast seenelkäiku teha ka ahjupannkooki. 2