Tšillimoos ingveriga

Jaga retsepti

Üks igavest mõnus tšillimoos või kaste, milles on tugevat teravust ja magusust ning küüslauku ja ingverit. 

Vaja läheb:

800 g puhastatud ja tükeldatud paprikat

ca 100 g puhastatud tšillikaunu (ka seemned eemaldatud)- kogust reguleeri tšilli tugevuse järgi 

500 g suhkrut

ca 7 cm jupp ingverit, tükeldatud

3 suurt küüslauguküünt, tükeldatud

1 tl soola

50 ml punase veiniäädikat

Pane kõik koostisosad potti ja keeda keskmisel kuumusel kuni paprika on pehme ( ca 40-50 minutit). Purusta poti sisu saumikseriga ühtlaseks püreeks. 

Tõsta pott pliidile ja keeda veel ca 30-40 minutit. Tõsta moos kuumalt purkidesse ja kaaneta purgid.

 

 

vaata veel:

Eelroad

Pudrukuulid

Idee pudrukuulide valmistamiseks sain Šoti munade (Scotch eggs) retseptist. Originaalretseptis on munad kaetud maitsestatud hakklihaseguga, paneeritud ja küpsetatud. Pudrukuulid on

Eelroad

Drakon sushi roll

Mõnus sushi, mida kodus ise teha.  Draakoni rull on sushi, millel riis on väljapool ja nori leht seespool. Tempura taignas