Tšillimoos ingveriga

Jaga retsepti

Üks igavest mõnus tšillimoos või kaste, milles on tugevat teravust ja magusust ning küüslauku ja ingverit. 

Vaja läheb:

800 g puhastatud ja tükeldatud paprikat

ca 100 g puhastatud tšillikaunu (ka seemned eemaldatud)- kogust reguleeri tšilli tugevuse järgi 

500 g suhkrut

ca 7 cm jupp ingverit, tükeldatud

3 suurt küüslauguküünt, tükeldatud

1 tl soola

50 ml punase veiniäädikat

Pane kõik koostisosad potti ja keeda keskmisel kuumusel kuni paprika on pehme ( ca 40-50 minutit). Purusta poti sisu saumikseriga ühtlaseks püreeks. 

Tõsta pott pliidile ja keeda veel ca 30-40 minutit. Tõsta moos kuumalt purkidesse ja kaaneta purgid.

 

 

vaata veel:

Eelroad

Scotch eggs

Traditsionaalne Šoti toit, mis sobib hästi lihavõttepühade lauale. Minule meeldib selline variant, milles munakollane on veel mõnusalt vedel, mis tekitab

Eelroad

Lehtkapsa (kale) pesto

Pesto on mõnus ja suvine määre, mida saab teha peaaegu kõigest, mida aias leidub. Seekord  valmistasin pesto lehtkapsast. Vaja läheb: