Rabarberi ja kohupiimaga tuuletaskud

Jaga retsepti

Imeliselt kevadise maitsega tuuletaskud, kus on kohupiima ikka ohtralt.
Sellest kogusest saab 9 tuuletaskut.

Koostisosad keedutaignale:
100 g jahu
75 g võid
175 ml vett
0,5 tl soola
kuni 3 muna

Pane või, vesi ja sool potti ning kuumuta keemiseni. Tõsta pott pliidilt ning sega sisse jahu.
Tõsta pott tagasi pliidile ja kuumuta madalal kuumusel tainast 2 minutit seda kogu aeg segades, kuni moodustub ühtlane taignapall. Lase taignal enne munade sissesegamist jahtuda toatemperatuurile.
Lisa lahtiklopitud munad taignale ühekaupa, vahepeal sega tainas ühtlaseks. Võid seda teha nii käsitsi kui ka mikseriga. Viimane muna lisa taignale kahes osas- see on selleks, et tainas ei läheks liiga vedelaks. Tainas peab olema nii paks, et taignapallid plaadil laiali ei vajuks. Sõltuvalt jahust võib muna kogus varieeruda.

Pane valmis tainas pritskotti ja kasuta sakilist tüllet. Pritsi küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ca 4 cm läbimõõduga pallikesed ning jäta pallikeste vahele ca 5 cm vahet, et tuuletaskutel oleks kerkimisruumi.
Tee sõrmeots märjaks ja suru märja näpuotsaga all teravad tipud, et need ahjus ei kõrbeks.

Küpseta tuuletaskuid ahjus  200 C juures 20 minutit.
Tee korraks ahjuuks lahti ja lase niiskus ahjust välja.
Alanda kuumus 180 C-ni ja küpseta veel ca  20 minutit või isegi kauem.
Tuuletaskud peaavad olema alt ja pealt kuldkollased ning seest tühjad.
Soovitan proovida ühe tuuletaskuga- võta see ahjust välja ja vaata, kas see on piisavalt küpsenud.

Tõsta valmis tuuletaskud ahjust välja restile jahtuma. Tuuletaskud peavad olema täielikult jahtunud enne täitmist.

Täidis:
2 dl vahukoort
160 g paksu ja haput rabarberimoosi
400 g lahjat kohupiima
100 g suhkrut
2 spl külmkuivatatud jõhvika tükke

Vahusta vahukoor suhkruga ja lisa kohupiim ning rabarberi moos. Vahusta ühtlaseks vahuks. lisa jõhvikatükid.
Lõika tuuletaskutel ära pealmine osa ja täida tuuletaskud (kasuta pritskotti ja tüllet). Aseta äralõigatud osa tuuletaskule tagasi.

Glasuuri koostisosad:
2 spl vett – vajadusel rohkem, et glasuur oleks piisavalt vedel, et sellega tuuletaskuid katta
100 g tuhksuhkrut
soovi korral roosat toiduvärvi
kaunistuseks külmkuivatud jõhvikatükke

Sega vesi, suhkur ja toiduvärv ühtlaseks ning nirista glasuur tuuletaskutele. Kaunista. Lase valmist tuuletaskutel seista külmkapis mõned tunnid enne serveerimist.

 

 

 

 

 

 

vaata veel:

Eelroad

Maasikasalsa

Seda mõnusat salsat serveeri koos tortillakrõpsudega. Mõnus värske suvine amps. Retsept 4-le   Vaja läheb: 1 avokaado, hakitud ca 0,5

Eesti sünnipäev

Moorapead

Nostalgilised moorapead.Retsepti leidsin siit:http://maakodu.delfi.ee/…/retsept-nostalgiahongulised-maius… Kaunistuseks rukkilille õielehed ja kreemi sisse konjaki asemel tubli ports Vana Tallinna likööri ja ongi valmis