Mõnus suvine pasta kukeseente ja värske suvikõrvitsaga. Maitseb enamasti hästi kõigile ja pealegi on valmistamine imelihtne.
4 sööjale
250 g spagette
400 ml vahukoort
3 suurt küüslauguküünt
50 g päikesekuivatatud tomateid õlis + praadimiseks nende õli
200 g võis praetud kukeseeni
200 g jämedalt riivitud suvikõrvitsat
0,25 tl soola
0,25 tl musta purustatud pipart
30-50 g riivitud kõvajuustu
kaunistuseks basiilikulehti
Puhasta küüslauk ja haki peenelt. Haki päikesekuivatatud tomatid u 1×1 cm ribadeks. Kuumuta pannil päikesekuivatatud tomatite purgist võetud õli, lisa küüslauk, eelnevalt võis praetud kukeseened ja tomatiribad. Prae segu u 2 minutit. Lisa vahukoor ja keeda kastet keskmisel kuumusel, kuni see pakseneb. Lisa kastmesse jämeda riiviga riivitud suvikõrvits ja kuumuta paar minutit nii, et suvikõrvits jääks mõnusalt krõmps. Maitsesta soola ja pipraga.
Lase soolaga maitsestatud vesi keema ja keeda pastat vastavalt pastatootja juhendile al dente`ks ehk et tekstuur võiks jääda veel natuke kõvaks. Nõruta ja lisa kaste potti. Sega ja serveeri taldrikutele. Raputa peale rohkelt riivitud juustu. Kaunista basiilikulehtede ja mõne riba päikesekuivatatud tomatiga.