Sparglipirukas

Jaga retsepti

 

 

Piruka põhi:

75 g Alma võid
150 g  jahu
pisut soola

Näpi kokku või, jahu ja sool. 
Lisa hapupiim ja sõtku taignaks.
Mässi taigen toidukilesse ja lase taignal seista külmkapis ca 2 tundi.

 

Piruka täidis:


3 tk M muna
10 tk sparglit
ca 6 viilu maasuitsusinki
40 g  Valio Aura sinihallitusjuustu (purustatud)

Rulli taigen õhukeseks ja aseta pirukavormi.
Aseta taignale küpsetuspaber ja küpsetusoad ning küpseta ahjus ca 10 minutit 180 C juures.
Eemalda küpsetuspaber ja -oad ning küpseta veel ca 10 minutit.
Tükelda ja prae sink ning aseta see eelküpsetatud pirukapõhjale.
Puista sinna ka sinihallitusjuust ja sparglid.
Klopi lahti munad ja lisa vahukoor ning kalla saadud segu pirukapõhjale.
Küpseta ahjus 160 C juures ca 30 minutit, kuni pirukas on ilusti kuldpruun.

Jahuta enne serveerimist.

 

Retsept valmis koostöös Valio Eestiga 

vaata veel:

Eelroad

Pesto röstitud tomatitega

Pesto koostisosad: 400 g kirsstomateid, pooleks lõigatud 30 g oliivõli+ 2 sl tomatite röstimiseks 2 suurt küüslauguküünt väike peotäis lehtpeterselli 100 g kreeka pähkleid 50

Eesti sünnipäev

Mustika- leiva smuutishot

  Mõnus smuutishoti retsept. Sobib hästi tähistamaks Vabariigi aastapäeva.    Vaja läheb: 100 g metsamustikaid 40 g riivleiba 300 g hapupiima/keefiri 2 spl mett  

#mymumisthebestcookever