Sefiiritort Alma vaarika-passionivilja kohupiimakreemiga

Jaga retsepti


In English

Mõnus kook mis sobib imehästi Isadepäevaks! Pisut nokitsemist ja valmis ta saabki 😊

Tordipõhi
3 tk munakollast (M suurust)
70 g suhkrut
90 g jahu
1 tl küpsetuspulbrit
näpuotsaga soola
Sega jahu, sool ja küpsetuspulber . Vahusta munad suhkruga ja lisa sulatatud või. Sega kokku muna-võisegu ning kuivained. Vooderda 20 cm läbimõõduga lahtikäiv tordivorm küpsetuspaberiga ja vala tainas vormi.
Küpseta tordipõhja ahjus 200 C juures ca 20 minutit. Võta ahjust välja lase täielikult jahtuda.

Tordipõhja immutamiseks ja katmiseks
50 ml Alma piima
100 g passioniviljakeedist (Võid kasutada ka vaarikakeedist)

Tordikreem
1 tl zelatiini
2 spl vett
Lahusta želatiin vees ja kuumuta kuni želatiin on täielikult sulanud ja lase pisut jahtuda. Lisa segu toasooja kohupiimakreemi hulka.

Vooderda 20 cm läbimõõduga  koogivormi põhi ja  küljed küpsetuspaberiga. Võta jahtunud põhi ja pane see tordivormi põhja.
Immuta põhi piimaga ja määri sellele moos ning kohupiimakreem. Pane tort külmkappi ja lase seista üleöö.
Järgmisel päeval valmista sefiir.

Sefiir
3 tk  M munavalget
225 g suhkrut
ca 1 tl sidrunhapet
 0,75 dl vett

Kuumuta suhkru ja vee segu 118 C-ni.
Samal ajal vahusta munavalged. Lisa keev siirup peene joana vahustatud munavalgete hulka, samal ajal kogu aeg edasi vahustades.
Lisa sidrunhape osade kaupa. Tee nii hapu sefiir kui soovid.
Vahusta sefiiri nikaua kuni see on peaaegu jahtunud. Pane sefiir pritskotti.
Võta tort külmkapist ning kaunista sefiiriga. Kui sul on väike toidu jaoks mõeldud gaasipõleti  võid sellega sefiiri pealt kõrvetada ja anda sellega sefiirile pruunikas-kreemika varjundi.

Retsept valmis koostöös Valio Eesti AS-iga


vaata veel:

Eelroad

Mustast leivast “rullbiskviit” kilu ja munaga

Teeks ühe “rullbiskviidi” Eestile sünnipäevaks? Vaja läheb Eesti Pagari musta vormileiba, kilu, muna ja nipet-näpet veel. Kui rullbiskviit kaunistada vutimunade ja rukkilille õielehtedega ongi pidupäeva

Eelroad

Lehtkapsa (kale) pesto

Pesto on mõnus ja suvine määre, mida saab teha peaaegu kõigest, mida aias leidub. Seekord  valmistasin pesto lehtkapsast. Vaja läheb: 60 g lehtkapsast peotäis lehtpeterselli

#mymumisthebestcookever