Sinimerekarbid kookospiima ja Tom Kha embuses

Jaga retsepti

Mõnus ja maitsekas toit, mille valmistamiseks idee sain suviselt Leedu reisilt.

Siia juurde sobib imehästi soe ja pehme Focaccia, mille retsepti leiad samuti blogist.

Retsept on mõeldud 6-le 

Vaja läheb:

2 purki (800 ml) kookospiima

100 g vahukoort

ca 3 spl Tom Kha pastat-reguleeri oma maitse järgi-kui vürtsikat spoovid

ca veerand tšillikauna- kogus sõltub tšilli vürstikusest

6 küüslauguküünt

toiduõli

1 kg sinimerekarpe

Kaunistamiseks tilli

Soojenda pannil õli ning lisa peeneks hakitud küüslauk ja tšilli. Prae neid pannil mõni minut ja lisa siis Tom Kha pasta. Kuumuta veel mõni minut ning lisa kookospiim ja vahukoor. Lase segul keema tõusta ningmaitsesta vajadusel soola ja suhkruga. Lisa siis puhastatud ja pestud karbid.

Hauta karpe kaane all ca 5-10 minutit, kuni karbid avanevad. Need, mis ei avane viska minema.

Pane kaste kausi põhja ning tõste peale hunnik karpe. Raputa peale tilli.


vaata veel:

Coop

Pidulikud mulgipudrusuupisted

  Kogus 16 tk Valmistamisaeg ca 30 minutit+ mulgipudru keetmiseks ca 1 tund Mulgipudru koostisosad: 450 g kooritud ning väikesteks

Coop

Leiva-pähklitort mustade sõstardega

Mõnus tort Eesti pidupäevaks. Tort sisaldab  rukkileiba ja sarapuupähkleid. Kreemiks mõnus kreemjas toorjuust ja veidi vahukoort ning lisaks ka mustad