Retseptid

Leib

Focaccia

Focaccia on mõnus, pehme ja värske sai, mis sobib kõikide toitude kõrvale ja ka iseseisva roana. Koostisosad:25 g pärmi300 ml käesooja vett400 g jahu3 sl

Loe edasi...
Koogid

Rabarberi juustukook

Juustukook kevadise rabarberiga. Koostisosad: 280 g digestive küpsiseid 100 g sulatatud võid Täidis: 400 g Philadelphia toorjuustu 1 tl vanillisuhkrut 75 g suhkrut 2 muna

Loe edasi...
Koogid

Киевский торт

Kiievi tordi retsepti võtsin internetist sellelt aadressilt: https://gotovim-doma.ru/recipe/8551-kiyevskiy-tort ja see tort peaks olema ikka täielik klassika aga mina seda ei mäleta. Aga retsept kõlas nii

Loe edasi...
Magustoidud

Kleepuvad datlirullid petiglasuuriga

Mõnusad pehmed saiarullid, mis on datlitäidisega ja petiglasuuriga. Tegu on datlisõprade unelmate maiustusega. Taigna valmistamine võtab aega üleöö külmkapis aga veidi pingutust ning tulemus on

Loe edasi...
Eelroad

Drakon sushi roll

Mõnus sushi, mida kodus ise teha.  Draakoni rull on sushi, millel riis on väljapool ja nori leht seespool. Tempura taignas praetud krevetid ja kurk on

Loe edasi...
Kana

Nashville vürtsikad kanakoivad

Mõnus klassikaline retsept krõbedate kanakoibade valmistamiseks. Üks parimates kanaretseptidest ja üks minu lemmikutest. Koostisosad: ca 1, 2 kg kanapoolkoibasid 400 g keefiri 50 g vürtsikat

Loe edasi...
2021 Kögiramat 1864

Klopps lihhaplätskestest

 2021 toiduväljakutse retsept  nr. 9 ja ikka aastast 1864. Selle retsepti jaoks sain abi ka Eesti Rahva Muuseumist. Uurisin sealt mida tähendab töuraliha? Muuseumilt sain

Loe edasi...
Pirukad

Moosipirukad

Moosipirukate retsept, mis on väga õhulised ja maitsvad. Need on valmistatud pärmitaignast aga taigna valmistusviis on väga erinev tavapärasest pärmitaignast ja taigen sisaldab ka erilisi

Loe edasi...
Koogid

Cannelé koogikesed

Väikesed Prantsuse küpsetised, mis on maitsestatud rummi ja vanilliga. Pehmed sisult ja krõbedad-karamelliseeritud pealispinnalt. Nende küpsetiste jaoks on spetsiaalsed väikesed silindrilised vormid, mis on ca

Loe edasi...
Koogid

Cassata

Cassata on Sitsilia küpsetiste sümbol. Koos Cannoliga on see küpsetis kõige tuntum Itaalia dessert maailmas. Koostisosad. Koogipõhi: 5 muna 150 g suhkrut 150 g nisujahu

Loe edasi...
Joogid

Limoncello

Limoncello on üks mõnus sidruniline jook, mida kangesti tahtsin proovida ise teha. Internetist sain retsepti abi ja tegin mõningad mööndused retseptis ning lõpuks sai ta

Loe edasi...
Leib

Koorikleivad

Pole midagi paremat soojast kodus küpsetatud leivast. Minu koorikleibade retsept. Esmalt tuleb leivataigen hapendada ja selleks võtan: 1 l käesooja vett 2 spl juuretist 500g

Loe edasi...
Küpsised

Maapähklivõiküpsised

Maapähklivõiküpsised on tehtud kaerahelvestega ning on mõnusad ning krõmpsuvad. Maitselt meenutavad küpsised pisut halvaad.  Küpsiste jaoks läheb vaja: 95 g jahu 80 g täisterakaerahelbeid 0,5

Loe edasi...