Kartuli lameleib, vürtsika kana ja kreeka jogurti täidisega

Jaga retsepti

Mõnus ja kiirelt valmiv roog. Maitseb kõigile hea maitse armastajatele 🙂

Taigna jaoks läheb vaja:

140 g jahu

70 g kartulihelbeid (Tartu Mill kartulipudru kuivsegu)

0,5 tl soola

1 tl suhkrut

340 ml vett

2 sl toiduõli

Sega omavahel kartulihelbed, jahu, suhkur ja sool ning lisa vesi ja toiduõli. Sõtku ca 5 minutit ühtlaseks taignaks. Kõige parem on seda teha köögikombaini/lauamikseriga.

Jaga taignapall ca 6-ks osaks ja rulli ümmarguseks kettaks. Küpseta kuumal kuival pannil mõlemalt poolt ca 1-2 minutit, kuni leivale jäävad mõnusad pruunid laigud.

Kanatäidise jaoks läheb vaja:

1 sl fariinsuhkrut

1 sl mett

4 spl sojakastet

2 tl värsket riivitud ingverit

2 tl riivitud küüslauku

2 sl sweet chilli kastet

soola ja musta pipart maitsestamiseks

400 g Talleggi broilerisisefileed, lõigatud ca 1,5 cm laiusteks ribadeks

1 sl toiduõli

Sega kokku fariinsuhkur, mesi, sojakaste, sweet chilli kaste, ingver ja küüslauk. Maitsesta kana soola ja pipraga. 

Kuumuta pann ja lisa sinna toiduõli. Prae kanafilee ribasid pannil kummalgi poolt ca 1 minutit kuni need on kuldpruunid. Kalla kaste kanale ja keeda madalal kuumusel ca 8-10 minutit kuni kaste hakkab paksenema.

Lameleiva vahele:

Marineeritud sibul:

1 punane sibul

2 sl õunasiidri äädikat

0,5 tl suhkrut

Tükelda sibulad ratasteks. Lisas sibulale suhkur ja äädikas. Sega ja pigista käega, et maitsed mõnusalt ühineksid.

Jogurti kaste:

200 g paksu kõrge kuivainega Kreeka jogurtit (näiteks Valio)

pool laimi

1 peotäis hakitud lehtpeterselli lehti

pisut soola

Sega omavahel jogurt, laimi mahl, lehtpeterselli lehed. Maitsesta soolaga.

Kaunistuseks:

Hakitud rohelist sibulat

Pane leivalele kreeka jogurti kaste, lisa kana, punane sibul ja roheline sibul. Rulli leib kokku. Serveeri kohe.

 

 

 

 

vaata veel: