Pirnimoos pohlade ja vanilliga

Jaga retsepti

Sügisene hoidiste tegemise aeg on endiselt täies hoos. Kui on häid sõpru, kes varustavad sind pirnidega saab teha isegi pirnimoosi. Et pirnimoos üksi tundus veidi magedalt magusana, siis lisasin katseks veidi pohli ja vanillisuhkrut. Lõpptulemus on teie ees. Katsetamisest kokku sai üks mõnus moos hommikusele pudrule. Juba moosi värv on vaatamisväärtus omaette – meenutab kangesti mannavahtu.

 

Koostisosad:

2,5 kg puhastatud ja kooritud pirni veerandikke

300 g pohli

5 sl vanillisuhkrut

700 g suhkrut

 

Pane pirnid keema koos ca 1 liitri veega ja lase pirnidel pehmeks keeda. Lisa pohlad ning lase moosil veel ca 10 minutit keeda. Püreesta moos saumikseriga ühtlaseks ning tõsta uuesti pliidile keema. 

Lisa suhkrud ja keeda moosi madalal kuumusel veel ca 1 tund.

Tõsta saadud moos steriliseeritud purkidesse ning kaaneta.

 

vaata veel:

Eesti sünnipäev

Moorapead

Nostalgilised moorapead.Retsepti leidsin siit:http://maakodu.delfi.ee/…/retsept-nostalgiahongulised-maius… Kaunistuseks rukkilille õielehed ja kreemi sisse konjaki asemel tubli ports Vana Tallinna likööri ja ongi valmis

AASTA 2019 TOIDUREIS

Khao Soi

Toidureis on jõudnud Taisse. Tai toit on üsna tuttav ka meile, kuna palju eestlased on Taid külastanud. Siin on retsept