Pesto röstitud tomatitega

Jaga retsepti

Pesto koostisosad:

400 g kirsstomateid, pooleks lõigatud

30 g oliivõli+ 2 sl tomatite röstimiseks

2 suurt küüslauguküünt

väike peotäis lehtpeterselli

100 g kreeka pähkleid

50 g riivitud Parmesani

suur peotäis basiilikulehti

maitsestamiseks soola ja purustatud musta pipart

 

Pane pooleks lõigatud kirsstomatid kaussi ja sega need oliivõliga. Rösti neid ahjupannil 250 C juures ca 15 minutit, kuni need on pehmed ja kergelt pruunikad. Jahuta röstitud tomatid enne kasutamist.

Pane köögikombaini kreeka pähklid, küüslauk, basiilikulehed ja lehtpetersell. Purusta ühtlaseks ning lisa 2/3 röstitud tomatitest, oliivõli ja juust. Purusta veel kuni saad ühtlase segu. Maitsesta soola ja pipraga. Pane saadud segu kaussi ning sega juurde ülejäänud 1/3 röstitud tomatitest. Piserda pestole peale pisut oliivõli ning kaunista basiilikulehtedega.

Serveeri koos värske Foccacia või Ciabattaga.



vaata veel:

Coop

Pidulikud mulgipudrusuupisted

  Kogus 16 tk Valmistamisaeg ca 30 minutit+ mulgipudru keetmiseks ca 1 tund Mulgipudru koostisosad: 450 g kooritud ning väikesteks