Õhkama panev tšillimarmelaad ingveri ja küüslauguga

Jaga retsepti

Selline mõnus vürtsikas tšillimarmelaad, mis sobib hästi lihale ja juustule. 
Suutäis, mis pärast söömist jätab suu mõnusalt õhkama. Marmelaadis on tublisti küüslauku ja ingverit.

Koostisosad:
1500 g puhastatud ja väikesteks tükkideks hakitud päikeseküpseid tomateid
4 suurt tšillikauna koos seemnetega
10 suurt küüslauguküünt
ca 8 cm jupp ingverit
200 ml valge veiniäädikat
900 g suhkrut
1 tl soola


Purusta pool tomatitest saumikriga püreeks. Püreesta ka tšillid, ingveritükid ja küüslauguküüned.
Sega kokku püreestatud tomatid ja tšilli-ingveri-küüslaugupüree. Lase segul keema tõusta.
Lisa suhkur, sool, veiniäädikas ja teine osa tükeldatud tomateid. Keeda marmelaadi madalal kuumusel kuni see muutub tihedaks (järgi jääb umbes pool algsest kogusest). 
Vala marmelaad kuumutatud purkidesse.

Naudi ja meenuta suve! 😊

vaata veel:

Eelroad

Graavilõhe peediga

Mõnus soolane amps lõhest, mis ei ole ainult maitsev vaid on ka silmale ilus vaadata. Koostisosad: 1 kg lõhefilee kohta

Eelroad

Kirsstomati Tarte Tatin

  Imehea Tarte Tatin koos suviste, magusate kirsstomatitega. Need annavad küpsetisele eriliselt täidlase ja magusa maitse. Koostisosad:250 g tükk lehttaigent350