Lehtkapsa-juustu-seemnemuffinid

Jaga retsepti

 Mõnusad rohelised ja suvised juustused muffinid.


Koostisosad:

100 g lehtkapsast

2 muna

150 ml kaerapiima

3 sl oliivõli

250 g nisujahu

3 tl küpsetuspulbrit

2 sl suhkrut

0, 5 tl soola

100 g riivitud juustu

25 g kanepiseemneid

25 g päevalille seemneid


Keeda tükeldatud lehtkapsast ca 2 minutit kuni see muutub pehmemaks. Kurna ning jahuta jääkülma veega. Pigista üleliigne vesi kapsast välja ning pane see kaussi koos munade, piima ja oliivõliga.

Püreesta segu saumikseriga, kuni saad ühtlase rohelise emulsiooni.

Lisa saadud vedelikule suhkru, soola ja küpsetuspulbriga segatud jahu. Sega taigen ühtlaseks ning lisa riivitud juust ja seemned. 

Pane saadud segu paberist muffinivormidega vooderdatud muffinipannile. Sellest kogusest saad 7 muffinit. Muffinitele võid ka kaunistuseks peale riputada seemneid. Küpseta muffineid ahjus 170 C juures ca 30 minutit, kuni muffinid on läbi küpsenud. Küpsust kontrolli puidust tikuga. Kui see jääb puhtaks, siis on muffinid valmis.

vaata veel:

Eelroad

Scotch eggs

Traditsionaalne Šoti toit, mis sobib hästi lihavõttepühade lauale. Minule meeldib selline variant, milles munakollane on veel mõnusalt vedel, mis tekitab

Eesti sünnipäev

Pähklibeseetort Vana Tallinna likööriga

Eesti sünnipäevaks sai valmistatud üks pähklibesee tort. Tordi vahel olev kreem on maitsestatud Vana Tallinna likööriga. Koogi jaoks läheb vaja: