Kirsstomati Tarte Tatin

Jaga retsepti

In English

Imehea Tarte Tatin koos suviste, magusate kirsstomatitega. Need annavad küpsetisele eriliselt täidlase ja magusa maitse.

Koostisosad:
250 g tükk lehttaigent
500 g värvilisi kirsstomateid
soola pipart
2 spl oliivõli
20 g võid
1 tk punane sibul
3 tk küüslauguküünt
1 spl tumedat Muscovado suhkrut
1,5 spl Balsamico äädikat
rosmariini vars

Poolita kirsstomatid ja sega need pipra, soola ning oliivõliga.
Küpseta ahjus ümmarguses ahjuvormis (läbimõõt ca 20 cm) ca 200 C juures kuni 25 minutit, kuni suurem osa mahla on tomatitest välja aurustunud.
Prae pannil tükeldatud sibul ja küüslauk võis. Lisa Muscovado suhkur ja Balsamico äädikas ning mõned rosmariini lehekesed .
Lisa pannile tomatid ja lase pisut haududa.
Lisa saadud segu tagasi ahjuvormi ja jaga ühtlaselt vormi põhjale.
Pane tomatite peale sobiv tükk lehttaigent ja suru taigna servad vormi külgede vahele võimalikult tihedalt.
Torka taignasse kahvliga augud ja küpseta 225 C juures ca 20-25 mnutit.
Võta küpsetis ahjust. Lase pisut jahtuda ja pane alusele nii, et lehttaigen jääks vastu taldrikut ja tomatid peale.
Lase jahtuda. Serveeri koos Chedari ja Gouda juustuga ning kaunista rosmariini lehekestega.

vaata veel:

Eelroad

Pudrukuulid

Idee pudrukuulide valmistamiseks sain Šoti munade (Scotch eggs) retseptist. Originaalretseptis on munad kaetud maitsestatud hakklihaseguga, paneeritud ja küpsetatud. Pudrukuulid on