Isadepäeva pannkoogitort valge šokolaadi, kohupiimaga ja maasikamoosiga

Jaga retsepti

Mõnus isadepäeva retsept, mida on mõnus valmistada koos lastega.

Lapsed saavad abistada tordi kokkupanekul ja kaunistamisel. Kakaoga pannkoogid vahelduvad mõnusa kohupiimakreemiga ning torti serveeritakse maasikatest tehtud toormoosiga.

Pannkookide koostisosad:

220 g jahu

50 g suhkrut

50 g kakaopulbrit (suhkruta)

0,5 tl  (2 g) soola

6 L suuruses muna

50 g toiduõli- pannkookide praadimiseks

500 ml piima

120 ml rõõska koort 10% rasvasisaldusega

 

Kreemi koostisosad:

200 ml vahukoort 

100 g suhkrut

200 g valget šokolaadi

600 g kohupiima

200 g maasikamoosi (paksu, keedetud maasikamoosi)

 

Kaunistamiseks:

100 g maasikaid

20 g tuhksuhkrut

Raffaello komme 4 tk (40 g)

 

Serveerimiseks:

300 g toormoosi maasikatest

 

Pannkookide valmistamiseks sega omavahel  suures kausis jahu, suhkur, kakao ja sool. Sega omavahel munad, piim ja rõõsk koor kuni saad ühtlase segu. Sega kokku kuivainete ja vedelike segud, kuni saad ühtlase vahutava taigna. 

Kata kauss toidukilega ja pane taigen seisma külmkappi vähemalt 4 tunniks.

Võta kauss külmkapist ja sega ühtlaseks.

Võta 24 cm läbimõõduga pann ning määri see õliga. Lisa pannile ca 50 ml taigent ning kalluta panni, nii, et taigen katab kogu panni ühtlase õhukese kihina.

Küpseta pannkooki ühelt poolt ca 1 minut, kuni see on kergelt pruunikas ja nii tugev, et saad koogil pöörata teise külje. Küpseta ka pannkoogi teine pool kergelt. Jätka samamoodi, kuni kõik pannkoogid on küpsetatud.

Tõsta pannkoogid jahtuma.

Sulata valge šokolaad. Kreemi valmistamiseks vahusta vahukoor suhkruga ja lisa vahukoorele kohupiim ning maasikamoos. Vahusta kuni saad ühtlase paksu kreemi. Lisa kreemile valge šokolaad ning vahusta veel, et kreem oleks ühtlane. Pane kreem külmkappi tahenema vähemalt 4 tunniks.

TÄHTIS: Kõik tordi koostisosad peavad olema korralikult jahutatud enne tordi kokku panekut.

Koogi kokkupanekuks määri pannkookide vahele kreem. Lase tordil seista enne serveerimist üleöö. Järgmisel päeval kaunista tort maasikate ja Raffaello kommidega ning raputa tordile kaunistuseks ohtralt tuhksuhkrut.

 

Serveeri tordilõike koos maasikatest tehtud toormoosiga.

 

 

 

 

vaata veel:

Eelroad

Peekoniga vorstikesed

Jõulune roog, mis on mõnus igasse jõuluõhtusööki. Imelihtne valmistada.  Vaja läheb: 8 tk Rakvere Lihakas ahjuvorsti seasooles 8 rosmariini oksa