Ahjupannkook kukeseentega

Jaga retsepti

Kukeseeni võib sättida omleti ja lahtise piruka sisse, kuid suviseks lõunaks või õhtueineks võib pärast seenelkäiku teha ka ahjupannkooki.

2 sööjale

2 muna

u 5 sl (35 g) jahu

80 ml piima

maitsestamiseks soola ja jahvatatud must pipart

30 g võis praetud kukeseeni

40 g riivitud Cheddari juustu

1 sl võid

Sega munad, jahu, piim, sool ja pipar ühtlaseks tainaks. Sulata pannil (u 14 cm läbimõõduga ahjukuumust taluv pann) keskmisel kuumusel või ja keeruta nii, et pann oleks korralikult võiga kaetud. Kui või hakkab mullitama, kalla tainas pannile. Aseta riivitud juust ja eelnevalt võis praetud kukeseened keset panni ja jätta servad u 2 cm ulatuses vabaks, et pannkoogi servad saaksid kenasti kerkida.

Küpseta eelkuumutatud 220-kraadises ahjus u 15-20 minutit. Alanda temperatuur 150 kraadini ja küpseta veel 5 minutit, kuni pannkook on läbi küpsenud. Paku kohe.

vaata veel:

Eelroad

Kirsstomati Tarte Tatin

  Imehea Tarte Tatin koos suviste, magusate kirsstomatitega. Need annavad küpsetisele eriliselt täidlase ja magusa maitse. Koostisosad:250 g tükk lehttaigent350

Eesti sünnipäev

Röstitud räimedega salat

Mõnus kerge salat, mis sobib hästi tähistamaks Eesti sünnipäeva.  Koostisosad: 300 g (värskeid) pisikesi kartuleid 300 g puhastatud räimefileed +