Võileib röstitud räimede ja ürdi-munavõidega

Jaga retsepti

Võileib, mis valmis kiirelt ja on tõeliselt maitsev. Rukkileib, mädarõikamaitseline munavõie, peet ja röstitud räimed. Väga maitsev suutäis ja igati sobilik peolauale.

 

Vaja läheb:

Röstitud räimed:

400 g puhastatud räimefileed 

100 g nisujahu paneerimiseks

1 tl (5 g) soola

0,25 tl (2 g) musta jahvatatud pipart

60 g toiduõli praadimiseks 

Räimede röstimiseks:

Kuumuta õli.
Sega jahu, sool ja pipar omavahel. Kuivata räimed köögipaberiga. Sega jahuseguga ning raputa maha üleliigne jahu. 
Küpseta räimed õlis mõlemalt poolt kuldpruuniks ja tõsta köögipaberile nõrguma.

Munavõie:

3 muna

100 g mädarõika majoneesi

15 g hakitud tilli

Keeda mune 10 minutit ja koori. Purusta munad kahvliga peeneks ning lisa majonees, hakitud till. 

Võileiva jaoks:

4 viilu rukkileiba

1 pakend frillice salatit

150 g keedetud punast peeti 

 

Rösti  leivaviilud ning määri neile munavõie. Aseta leivale salatilehed, peediviilud ja röstitud räimed.

HEAD ISU!

 

 

 

 

 

 

vaata veel:

AASTA 2019 TOIDUREIS

Lefse

Seekord oleme jõudnud Norra ja valmistada otsustasin jälle midagi kartulist.Norra kartuli lameleiba ehk Lefse´t. Lefse´t süüakse palju jõulude ajal. Magus variant

Eelroad

Pudrukuulid

Idee pudrukuulide valmistamiseks sain Šoti munade (Scotch eggs) retseptist. Originaalretseptis on munad kaetud maitsestatud hakklihaseguga, paneeritud ja küpsetatud. Pudrukuulid on