Isetehtud vorstid, mis praadides muutuvad krõbedaks ning vorst on mõnusalt sibulaitseline.
Vorstide jaoks läheb vaja:
1 kg seakaelakarbonaadi
350 g suitsuseapõske, ilma kamarata
25 g soola
75 g praetud/ röstitud sibulatükke
1 tl jahvatatud musta pipart
160 ml jäävett
Ettevalmistatud lambasoolikaid
Tükelda seakaelakarbonaad ja seapõsk parajateks tükkideks, et saaksid selle läbi hakklihamasina ajada. Kasuta hakklihamasinal keskmise suurusega sõela. Enne liha ning seapõse hakklihamasinasse panekut pane see sügavkülma 15 minutiks.
Lisa hakklihale sool, sibul, must pipar ja jäävesi ning sõtku segu ca 3-5 minutit, kuni saad ühtlase keepuva massi. Seda võid teha käsitsi aga mina kasutasin köögikombaini, siis oli veidi lihtsam. Kõik vorstitaigna koostiosad peaksid olema võimalikult külmad.
Täida ettevalmistatud seasoolikad vorstiseguga ning vormi sobiva suurusega vorstid (mina sidusin vorstid nööriga aga võid vorstid ka keerutada sobivasse suurusesse).
Pane valmis vorstid külmkappi maitsestuma üheks ööpäevaks ning siis võid osa valmistada kohe ning osa vorste sügavkülmutada.
Küpseta vorstid ahjus 220 C juures. Kõrvale serveeri värsket leiba ja maitseelamus ongi garanteeritud.