Pidupäeva küpsisetort apelsini ja tumeda sokolaadiga

Jaga retsepti

In English

Midagi nostalgist ja eriti maitsvat ja nagu ikka pisut teistmoodi kui tavaliselt 😊

Koostisosad:
112 tk Kalevi Ekstra küpsist
ca 0,5 liitrit apelsinimahla küpsiste immutamiseks

Koogi vahele šokolaadikreem:
200 g tumedat šokolaadi
200 g vahukoort
100 g purustatud Kalevi apelsini karamellkompvekke
Purusta karamellkompvekid pisikesteks tükkideks. 
Kuumuta vahukoor keemiseni ja lisa šokolaad. Sega kuni saad ühtlase massi. Jahuta sokolaadimass nii, et see on paksenenud ja lisa purustatud karamellkompvekid.

Koogivahele kohupiimakreem:
100 g suhkrut
200 g vahukoort
400 g kohupiima
2 apelsini (puhastatud, tükeldatud ja nahad eemaldatud)
Vahusta vahukoor suhkruga ja lisa kohupiim ning vahusta ühtlaseks vahuks.

Kaunistuseks 
kreem:200g toorjuustu +200 g vahukoor+50 g suhkrut
šokolaad: 100 g šokolaadi+150 g vahukoort
šokolaadikaunistusi
mustikaid
vaarikaid
1 apelsin (puhastatud, tükeldatud ja nahad eemaldatud)

Tordi kokkupanek.
Pane sobivale alusele esimese kihina 28 küpsist ja lisa pool kohupiimakreemist ning  2 apelsini ( puhastatud ja tükeldatud). Lisa kiht mahlas immutatud küpsiseid ja nende peale määri šokolaadikreem.
Lisa uuesti kiht mahlas leotatud küpsiseid ja teine pool kohupiimakreemist.Kata kreem mahlas immutatud küpsistega.
Lase tordil seista külmkapis üleöö.

Järgmisel hommikul valmista tordi kaunistamiseks toorjuustu-vahukoore kreem. Vahusta vahukoor suhkruga ja lisa toorjuust ning vahusta ühtlaseks vahuks. Kata saadud seguga tordi küljed ja pealmine osa.
Valmista šokolaad, mille saad kallata tordile kaunistuseks.Kuumuta vahukoor keemiseni ja lisa šokolaad. Sega kuni oled saanud ühtlase massi. Jahuta kuni segu on paksenenud ja kalla tordile.
Kaunista tort vastavalt oma soovile 😊


vaata veel:

Eelroad

Baklažaani involtini

Toskaana toiduretsept nr. 38 Ongi käes aasta lõpp ja olen jõudnud Toskaana toidureisi viimase retseptini. On olnud põnevaid roogi, millest

Eelroad

Kanamaksa pasteet pohlatarretisega.

Värviline kanamaksapasteet, mis sobib hästi pidulauale. Kaunistuseks ja maitseks on pasteedile lisatud pohlatarretis. Pasteedi jaoks läheb vaja: 800 g kanamaksa