Lehtkapsas rosinate ja apelsinikoorega

Jaga retsepti

 Toskaanatoidureisi retsept nr.28


Seekord siis köögiviljatoit, mis sobib serveerida näiteks ahjulõhe juurde.

Lehtkapsas jääb mõnusalt krõmps ja rosinad annavad veidi magusust ning apelsinikoor mõnusat tsitruselist alatooni.

Vaja läheb:

150 g lehtkapsast

2 spl apelsinimahla

30 g rosinaid

30 g röstitud päevalilleseemneid

poole apelsini riivitud koor

1 väike sibul

soola

pipart 

oliivõli

Pane rosinad apelsinimahla likku ja lase neil sela seista vähemalt 15 minutit. Lõika lehtkapsas ca1 cm laiusteks ribadeks ja las neil pannil vähese vee sees haududa ca 7-8 minutit. Tõsta pannilt ja nõruta ning jäta lehtkapsas oma järge ootama.

Kuivata pann ja lisa pannile oliivõli. Prae peeneks hakitud sibulat, kuni see on muutunud klaasjaks. Lisa pannile lehtkapsas, rosinad (koos mahlaga), röstitud päevalilleseemned ning apelsini koor. Maitsesta soola ja pipraga.  lase haududa mõni minut, et lehtkapsas soojeneks piisavalt. Serveeri kohe koos ahjulõhe ja kirsstomatitega.

vaata veel:

Eelroad

Kevarullid hakkliha ja kapsa täidisega

Mõnus eelroog või lihtsalt vahepala, kui soovid midagi kergelt vürtsikat ja maitsvat. Sellest kogusest saab umbes 20 kevadrulli Koostisosad: 300