Blondie valge šokolaadi nööpide ja kuivatatud jõhvikatega.

Jaga retsepti

Mõnus aga sõltuvust tekitav magustit, mis lihtsalt on imelise maitsega. Blondie küpsetamise juures on oluline seda mitte üle küpsetada, sest see peab olema seest pehme ja niiske ning maitsema nagu küpsisetaigen. 

Koostisosad:

135 g sulatatud võid

155 g jahu

1 spl maisitärklist

1 tl küpsetuspulbrit

1 tl vanillisuhkrut

0,5 tl soola

1 muna+ 1 munakollane

50 g suhkrut

125 g tumedat suhkrusiirupit

50 g kuivatatud jõhvkaid

100 g valge sokolaadinööpe


Kuumuta ahi 170 C juurde.

Sega sulatatud või suhkrute ning suhkrusiirupiga. Lisa munad ning sega ühtlaseks.

Sega jahu soola, küpsetuspulbri ja maisitärklisega. Sega kokku vedel osa ja kuivained ning lisa jõhvikad ja soolanööbid.

Võta ümmargune küpsetusvorm läbimõõduga ca 22 cm. Vooderda vormi põhi küpsetuspaberiga. Kalla taigen vormi ja küpseta ahjus 20-25 minutit. Kontrolli küpsust puust tikuga, kuni tikk jääb veel pisut taignane siis ongi blondie valmis.

Lase enne serveerimist jahtuda ning ära unusta ennast sööma. Paku ikka teistele ka.

vaata veel:

Eelroad

Scotch eggs

Traditsionaalne Šoti toit, mis sobib hästi lihavõttepühade lauale. Minule meeldib selline variant, milles munakollane on veel mõnusalt vedel, mis tekitab

Eelroad

Lõhe ja redise ceviche

Mõnus eelroog neljale.  Vaja läheb: 500 g  puhastatud ja nahata lõhefileed 2 suuremat laimi või 3 väiksemat pisike kimp murulauku