Virgin Mojito tort maasikatega

Jaga retsepti

 

Kes ei armastaks Mojitot…
Mojito koogi sees on ka hea 😊

TordipÔhi:
4 muna
4 sl suhkrut
4 sl kuhjaga isekerkivat jahu
0,5 tl soola

TĂ€idis:
120 g laimivÔiet (vÔib teha ise aga mina kasutasin purgi versiooni)
200 g traditsioonilist kohupiima
50 g suhkrut
100 g hapukoort
ca 2 tl piparmĂŒndiekstrakti (3 spl toiduĂ”li+punt vĂ€rsket piparmĂŒnti saumikseriga pĂŒreeks ja siis lĂ€bi sĂ”ela) Ekstrakti lisada niipalju, et maitse oleks mĂ”nusalt ja tugevalt tunda.

Kaunistuseks:
400 g vahukoort
250 g Mascaraponet
800 g maasikaid
1 tl vanilliekstrakti
1 laimi riivitud koor

Maasikate katteks:
1tl ĆŸelatiini
50 g vett

TordipÔhja jaoks vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks. Lisa sÔeludes jahu ja sool. Sega ettevaatlikult, et Ôhk ei tuleks taignast vÀlja.
Voorderda 24 cm lĂ€bimÔÔduga kĂŒpsetusvormi pĂ”hi kĂŒpsetuspaberiga ja kalla taigen vormi.
KĂŒpseta ahjus 200 C juures ca 10 minutit. 
Jahuta tordipÔhi enne kasutamist.

Kohupiimakreemi jaoks sega kokku kohupiim, suhkur, hapukoor ja piparmĂŒndiekstrakt.

Tordi kokkupanek:
LÔika tordipÔhi kaheks kettaks.
MÀÀri ĂŒhele poolele laimivĂ”ie ja selle peale piparmĂŒndiga kohupiimakreem.
TÔsta tordipÔhja teine pool kohupiimakreemi peale.
Vahusta vahukoor suhkruga ja lisa Mascarapone ning vanilliekstrakt ja vahusta pisut veel.
MÀÀri saadud kreem Ă”hukese kihina tordi peale ja kĂŒlgedele.

Poolita maasikad ja kata tort maasikatega.
Lase ĆŸelatiinil kĂŒlmas vees paisuda ja sulata segu vesivannil nii, et ĆŸelatiin oleks tĂ€ielikult lahustunud. Jahuta segu toatemperatuurile.
MÀÀri saadud segu pintsliga maasikatele, et maasikad hakkaksid ilusti lÀikima ja ei kuivaks Ôhu kÀes.
Pane ĂŒlejÀÀnud kreem tordipritsi ja kaunista vastavalt oma soovidele. Kreemile vĂ”id riivida pisut laimikoort- nii saad vĂ€rvilisema tulemuse 😊

 

vaata veel:

Eesti sĂŒnnipĂ€ev

Mustika- leiva smuutishot

  MĂ”nus smuutishoti retsept. Sobib hĂ€sti tĂ€histamaks Vabariigi aastapĂ€eva.    Vaja lĂ€heb: 100 g metsamustikaid 40 g riivleiba 300 g