Passionimousse tort lihavõtteks
Passion on mõnus hapukas ja meeldiva maitsega. Mousse on kerge ja meeldivalt õhulise konsiatentsiga ja tordi värv on mõnusalt ja kevadiselt kollane. Vaja läheb tordipõhjale:
Passion on mõnus hapukas ja meeldiva maitsega. Mousse on kerge ja meeldivalt õhulise konsiatentsiga ja tordi värv on mõnusalt ja kevadiselt kollane. Vaja läheb tordipõhjale:
Aasiapärases kastmes veiseribid, mis sobivad serveerimiseks praetud riisi ja ahjus tehtud porganditega. Vaja läheb: 1,2 kg veiseribi 3-4 spl jahu praadimiseks toiduõli 35 g Hoisin
Retsept aastast 1864 – Õunamoos küpsetada teist wiisi Koritakse 25-30 sured, küpsed, weiniappud tuiõunad, leikataks neid 4 jausse ja südamed wälja, ja keedetaks neid õige
Tainas: 450-500 g jahu 50 g suhkrut 1 tl soola 230 ml piima (käesoe) 100 ml toiduõli 50 g pärmi 1 muna Mannapuder: 500 ml
Eesti sünnipäevaks sai valmistatud üks pähklibesee tort. Tordi vahel olev kreem on maitsestatud Vana Tallinna likööriga. Koogi jaoks läheb vaja: Munavalgete vahustamiseks: 4 munavalget 85
Vabariigi aastapäevaks sain inspiratsiooni Aasiast. Originaalis on need sojakastmes marineeritud munad (Shoyu Tamago), milles munakollane on veel pisut voolav. Selles retseptis marineerisin keedetud mune sojakastmes
Väga mõnusad mahlased ja kergelt mõrkja maitsega maiustused, mis sobiva hästi ka Eesti sünnipäevalauale. Kaunistamiseks kasuta kuivatatud rukklille õielehti, nii saad eriti piduliku välimuse. Sellest
Retsept aastast 1864. Supp rohhilistest ernedest Kaks toopi rohhilissed erned sawad peotud ja pestud, pehme vee sees kedetud moosiks ja siis ühe turslaki läbbi lödut
Retsept aastast 1864- Pannkokid kartuhwlidega Õige murredat kartuhwlid keedetaks omma korega küpseks, lastaks neid teise päwani seista; siis koritaks ja õerutaks neid riiwi peal. Nüüd
Mõnus eelroog või lihtsalt vahepala, kui soovid midagi kergelt vürtsikat ja maitsvat. Sellest kogusest saab umbes 20 kevadrulli Koostisosad: 300 g delikatess seahakkliha 1 tl
Bienenstich on otsetõlkes mesilase nõelamine aga antud juhul on tegu traditsionaalse Saksa koogiga. Koogil on kaks pärmitaignast koogikihti, täidiseks vanillikreem ja katteks krõbe mee-mandlikate. Vaja
Retsept kolmele. Koostisosad: 200 g tükeldatud tomateid omas mahlas 500 g puljongit (kana, köögivilja) 1 väike sibul, peeneks hakitud 2 sl oliivõli 175 g risotto
Üks väga mõnus ja esinduslik roog, mis sobib hästi jõululauale. See roog on kalasõprade lemmik. Retsept on mõeldud 8-le sööjale Vaja läheb: 500 g lõhefileed
Kaak Nakache on populaarne Alžeeria dessert. Otsetõlkes Araabia keelest on Kaak Nakache – “kujundatud rõngas” ja oma olemuselt on see populaarne Alžeeria küpsis. Rõngakujulisel küpsisel
Jõuluks mõnus ja sobilik maius, mida saab lihtsalt ja suhteliselt kiiresti valmistada ning maitseb hästi kõigile juustukoogi sõpradele. Sellest kogusest saab 6 väikest koogikest. Vaja
Jõuludeks või jõuluootuse aega sobivad ühed mõnusad Churrosed, mida on maitsestatud apelsinikoore ja jõuluvürtsidega. Sellest kogusest jagub kolmele sööjale. Vaja läheb: 250 g vett 40
See Itaaliast pärit küpsetis on täidetud Ricotta ja apelsiniga. Asendasin Ricotta kohupiimaga ja tulemus sai imeline. Vaja läheb: Tainas: 250 g jahu 1 sl vedelat
Läätsedega lasanje on mõnus ja maitsev sügisene toit. Valmistamine võtab pisut aega aga samas maitseb imeliselt. Vaja läheb: 200 g punaseid läätsi (poolitatud), pestud 1
Pekaanipähklitega küpsised on krõbedad ja mõnusa röstitud pähklimaitsega. Need kaovad kiiresti, sest need maitsevad kõigile. Koostisosad: 200 g toasooja võid 200 g pruuni suhkrut 2
Lihapallid ei jäta kedagi külmaks. Seda rooga võib korraga kohe rohkem teha, siis jätkub seda ka järgmiseks päevaks ja siis maitseb see veelgi paremini. Lihapallide
Baklažaan on meile pisut võõras aga samas huvitav köögivili. Seekord olen baklažaanist valmistanud ühe aasipärase roa. Vaja läheb: 1 baklažaan 0,5 tl riivitud ingverit 0,5
Mõnus õunagalett datlitega on üks eriti hea amps, mis sobib hästi serveerimiseks koos jäätisega. Tavalise nisujahu asemel on kasutatud speltanisujahu. Vaja läheb: Tainas 175 g
Sügisene ahjuroog, mida on eriti mõnus valmistada just sügisel, kuna kõik värske on oma aiast võtta. Vaja läheb: 4 suurt punast paprikat 150 g punaseid
Sügis ja mahlased ploomid ning killuke martsipani on üks imeline kooslus, mida koogi sisse panna. Valmistamine ei võta kaua aega aga tulemus on mahlane ja
Suvine kukeseene pirukas, mis on mõnusalt maitseküllane ja kergeks kõhutäiteks. Vaja läheb: Tainas: 125 ml piima 13 g värsket pärmi 1,5 spl suhkrut 0, 5
Ühe nostalgilise koogi retsept. Minu lapsepõlve üks suurimatest lemmikutest on nüüd teie ees. Vaja läheb: Taignale: 100 g võid 30 g tuhksuhkrut 2 tl sidrunikoort
Kerge ja mõnus suvine magustoit musta sõstra võide ja Vana Tallinna likööriga.. Koostisosad: ca 20 Savoiardi küpsist 4 munakollast, M suurus 80 g suhkrut 500
Rum baba on pärmitaigna küpsetis, mida on immutatud rummisiirupiga. Retseptis toodud kogustest saad 12 Rum Babat Vaja läheb: 50 g kuivatatud jõhvikaid 50 g
Värske jogurtine kaste, mis sobib imehästi värsketele kartulitele ja köögiviljadele. Vaja läheb: 10 g lehtpeterselli ( väike punt lehtpeterselli) pool küüslauguküünt 25 g kreeka pähkleid
Mõnus suvine kook, mille saab kiiresti valmis ja mis maitseb imehästi koos külma piimaga. Vaja läheb: 100 g suhkrut 300 g aprikoose, puhastatud, kivi