Madeleine küpsised mustikatega Eesti sünnipäevaks

Jaga retsepti

 Prantsusepärased Madeleine küpsised mustikate valge šokolaadi ja rukkililleõitega.

120 g jahu

1 tl küpsetuspulbrit

0, 5 tl soola

1 tl vanillisuhkut

2 suurt muna

2 sl suhkrut

100 g võid

3,5 sl mett

ca 100 g mustikaid

100 g valget šokolaadi

rukkililleõisi


Kuumuta ahi 240 C juurde. Määri sulavõiga madeleine pann.

Sega omavahel jahu, küpsetuspulber ja sool

Vahusta munad suhkruga. Sulata või ja mesi. Lisa pool või-meesegust vahustatud munadele ning siis lisa kuivainete segu ning sega ühtlaseks. Lõpuks lisa ülejäänud osa või-meesegust ning sega tainas ühtlaseks. 

Täida madeleine panni süvised taignaga ning pane igasse vormi  mõned mustikad. Küpseta koogikesi ahjus 5-6 minutit ja siis alanda kuumus 180 C-ni ning küpseta veel ca 2-4 minutit.

Eemalda ahjust ning jahuta täielikult.

Sulata valge šokolaad ning kasta küpsised poolikult šokolaadi. Puista peale rukklilleõisi. Pane külmkappi tahenema ca 15 minutiks. Hoia toatemperatuuril enne serveerimist.

vaata veel:

Eelroad

Kirsstomati Tarte Tatin

  Imehea Tarte Tatin koos suviste, magusate kirsstomatitega. Need annavad küpsetisele eriliselt täidlase ja magusa maitse. Koostisosad:250 g tükk lehttaigent350

Eelroad

Antipasti Crostini

Eelroog, mis sobib hästi tervitusjoogi kõrvale.Pisikesed väikesed pikast saiast lõigatud ja ahjus röstitud viilud, mis on kaetud erinevate katetega. Sobivad