Järjest vähem on päikest ja sombune sügis on võimust võtnud. Selleks, et ka sombust ning niisket ilma nautida tuleb küpsetada suur ports kuldseid sidruniküpsised ja teha suur tass kohvi ning võtta koht sisse tugitoolis küdeva kamina ees. Haarata kaasa lemmikraamat ning kõik hallus ongi nagu käega pühitud. Need sidruniküpsised on maitsetest pungil ja nende tegemine ei võta rohkem kui pool tundi. Ülejäänud päev jääb nende küpsiste nautimiseks.
Vaja läheb taignale:
200 g suhkrut
100 g toasooja, pehmet võid
1 muna
1 munakollane
2 tl riivitud sidrunikoort
3 spl sidrunimahla värskelt pressitud
240 g jahu
0,25 tl soodat
0,25 tl soola
0,5 tl küpsetuspulbrit
3 tilka kollast toiduvärvi
Küpsiste katmiseks läheb vaja:
3 spl suhkrut
50 g tuhksuhkrut
Vahusta toasoe või suhkruga. Lisa muna ja munakollane ning sidrunikoor ja sidrunimahl. Sega ühtlaseks.
Sega omavahel kuivad koostisosad: jahu, sool, sooda ja küpsetuspulber ning lisa saadud segu taignale. Lisa taignale ka 3 tilka toiduvärvi ning sega tainas ühtlaseks.
Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga. Võta taignast 20 g tükid ja veereta need käte vahel ühtlaselt ümmarguseks. Veereta taignapalli kõigepealt suhkru sees ja siis tuhksuhkru sees. Pane taignapall ahjuplaadile. Korda sama tegevust kuni taigen on kõik pallideks veeretatud. Jäta küpsetusplaadl taignapallide vajhele piisavalt suur vahe, et need ei küpseks kokku (ca 3 cm).
Küpseta küpsiseid ahjus 170 C juures 10-15 minutit.