Mõnus kiirelt valmiv aasiapärane roog argipäeva õhtuks. Kookospiim, laim ja ingver moodustavad mõnusa maitsekombinatsiooni.
Koostisosad:
3 sl (25 g) õli
ca 500 g lõhefileed, lõigatud kolmeks ühesuuruseks tükiks
1 tl (4 g) soola
1 väike sibul, hakitud peeneks (ca 30 g)
2 küüslauguküünt, purustatud (ca 10 g)
2 cm jupp ingverit, kooritud, riivitud (ca 5 g )
400 ml purk kookospiima
1 sl (8 g) laimimahla
1 laim lõigatud sektoriteks
6 lehte (2 g) värsket, hakitud basiilikut
1 väiksem tšillikaun (ca 5 g)
400 g pakk külmutatud köögivilju (broccoli, porgandi ja lillkapsa segu)
100 g värsket-värvilist paprikat
Keeda külmutatud köögivilju kuni need on veel mõnusalt krõmpsuvad.
Maitsesta lõhefileetükid 0,5 tl (2 g) soolaga ning pane need pannile kuuma õli sisse. Küpseta ühelt poolt ca 4 minutit kuni lõhe on kuldpruun ja tuleb pannilt kergelt lahti. Keera tükid ümber ning küpseta teiselt poolt ca 2 minutit. Tõsta lõhetükid taldrikule.
Lisa teine pool õlist ning pane pannile tükeldatud sibul ning prae seda ca 2 minutit. Lisa küüslauk ja ingver ning küpseta veel ca 1 minut.
Lisa kookosiim ja lase keema tõusta. Keeda ca 10 minutit kuni kaste pakseneb. Lisa laimi mahl ja 0,5 tl (2 g) soola.
Lisa pannile lõhe, keedetud köögiviljad ja tükeldatud paprika. Kuumuta ca 3 minutit. Serveeri kohe koos tšilli, laimisektoritega ja värske basiilikuga.