Kardemoniga tikripurukook

Jaga retsepti


In English
Tikrid on valmis, et neist kooki teha 😊

Puru:
200g jahu
50 g suhkrut
0,5 tl soola
0,5 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl kardemoni
50 g kookoshelbeid
180 g võid

Sega kuivained omavahel.
Tükelda külm või ja näpi koos kuivainetega ühtlaseks puruks.

Täidis:
150 g suhkrut
2 muna
70 g hapukoort
500 g 10% rasvasusega kohupiima
200g tikreid
50 g suhkrut tikritele lisamiseks

Sega munad suhkruga ja lisa kohupiim ja hapukoor.

Koogi kokkupanek:
Jaga puru kaheks osaks ning pane üks osa küpsetuspaberiga kaetud lahtikäivasse koogivormi (vormi läbimõõt 20 cm). Suru puru kergelt vastu koogivormi põhja. 
Lisa kohupiima segu ja kata see tikritega. Raputa tikritele suhkur. 
Kata ülejaanud puruga.
Küpseta ahjus 180 C juures ca 40 minutit. Tõsta kuumus 200 C juurde ja küpseta veel 15-20 minutit.
Lase jahtud enne serveerimist.

KOOGILE 😉

Pildil kasutatud  ilusa taldriku on valmistanud Monika Zirkel.



vaata veel:

Eelroad

Baklažaani involtini

Toskaana toiduretsept nr. 38 Ongi käes aasta lõpp ja olen jõudnud Toskaana toidureisi viimase retseptini. On olnud põnevaid roogi, millest

Eelroad

Graavilõhe peediga

Mõnus soolane amps lõhest, mis ei ole ainult maitsev vaid on ka silmale ilus vaadata. Koostisosad: 1 kg lõhefilee kohta