Kohupiimamaius kakaotuumatükkidega

Jaga retsepti

Väga mõnusad mahlased ja kergelt mõrkja maitsega maiustused, mis sobiva hästi ka Eesti sünnipäevalauale. Kaunistamiseks kasuta kuivatatud rukklille õielehti, nii saad eriti piduliku välimuse.

Sellest kogusest saab 6 maitsvat maiust.

 

Vaja läheb:

200 g traditsioonilist vanillikohupiima

100 g võid

25 g suhkrut

2 spl kakaotuumatükke

 

Glasuuriks:

200 g tumedat šokolaadi

10 g võid

kuivatatud rukkililleõielehti kaunistuseks

 

 

Vahusta toasoe või suhkruga heledaks vahuks ja lisa kohupiim. Vahusta seni kuni saad ühtlase massi.Lisa massile kakaotuumatükid ja sega mass ühtlaseks.  Pane mass kaussi ja sügavkülma ca 1 tunniks, kuni mass on tahkunud ja seda on võimalik töödelda. Jaga mass kuueks võrdseks osaks ja vormi igast osast väike pulgake. Pane vormitud pulgad uuesti sügavkülma tahenema. 

Valmista glasuur. Selleks sulata šokolaad  ja lisa või ning sega glasuur ühtlaseks. Võta kohupiimapulgad ja kata need glasuuriga. Kaunista rukkililleõielehtedega ja pane külmkappi tahenema.

Serveeri kui maiused on jahtunud ja glasuur tahenenud. 

 

 

vaata veel:

AASTA 2019 TOIDUREIS

Lefse

Seekord oleme jõudnud Norra ja valmistada otsustasin jälle midagi kartulist.Norra kartuli lameleiba ehk Lefse´t. Lefse´t süüakse palju jõulude ajal. Magus variant