Pole midagi paremat ühtedest mõnusatest rummipallidest, mida teha ei ole sugugui keeruline. Sellest kogusest saab 15 rummipalli.
Vaja läheb:
Biskviidi jaoks:
240 g muna
120 g suhkrut
140 g jahu
näpuotsaga soola
Vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks. Sega sool jahuga ning sõelu vahustatud munadele juurde. Sega ettevaatlikult, et vahustamisel sisse segatud õhk jääk taigansee püsima. Pane saadud segu küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaasile ning küpseta ahjus 210 C juures 12-15 minutit. Võta kook ahjust ning lase jahtuda.
Rummipallide jaoks läheb vaja:
Eelmise retsepti järgi valmistatud biskviit
75 g võid
100 g tumedat šokolaadi
35 g kakakod
110 g magustatud kondenspiima
100 g hapukoort
2 ampulli (RUF) rummi essentsi 2*2 ml
50 g küpsisepuru (klassikaline Kalevi küpsis)
50 g vahukoort
20 g punast paksu moosi
Pudista biskviit kaussi ja sega see kakaopulbriga. Sulata või ja tume šokolaad ühtlaseks massiks ja lisa see biskviidipurule. Lisa ka kondenspiim, hapupkoor ja rummi essents. Sõtku käega ühtlaseks taignaks ja kaalu 50 g – sed tükid. Veereta tükkidest ümmargused pallid ja keeruta neid purustatud küpsiste sees. Lõika kääridega rummipallidele sakid.
Vahusta vahukoor ja pritsis rummipallidele pisikesed lillekesed. pane lillekese südameks väike täpike punast moosi.