Sügisene kaalikavorm suitsupeekoni ja päikesekuivatatud tomatitega

Jaga retsepti

 

Sügisene ahjuvorm, mille sisuks on kaalikas. Kaalikas on mõnusalt pehmeks hautatud peekoni, küüslaugu ja päikesekuivatatud tomatitega maitsestatud koorekastmes. 

Kogused on mõeldud 2-le

Valmistamiseaeg ca 45 minutit

Vaja läheb:

135 g õhukeselt viilutatud suitsupeekonit

3 küüslauguküünt (ca  10 g)

3 päikesekuivatatud tomatit õlis (ca 25 g)

300 g vahukoort

ca 0,5 tl (2 g) soola

300 g tükeldatud kaalikat (tüki suurus ca 1,5*1,5 cm)


Lõika peekon ribadeks ning prae pannil kergelt krõbedaks. Lisa puhastatud ja peeneks hakitud küüslauguküüned ning ribadeks lõigatud päikesekuivatatud tomatid. Prae segu mõni minut ning lisa siis vahukoor. Keeda kastet madalal kuumusel ca 10 minutit kuni kaste on paksenenud. Maitsesta kaste soolaga.

Koori ja tükelda kaalikas ning pane tükid ahjuvormi. Kalla kaalikatükkidele kaste ning küpseta vormi ahjus 180 C juures ca 30 minutit või kuni kaalikas on pehme ning vorm pealt kenasti  kuldpruun.

Head isu!

vaata veel:

Eelroad

Tšeburekid

Teeme ühed tšeburekid. Krõbedad ja maitseka lihatäidisega pirukad.   Vaja läheb: Tainas: 0,5 kg jahu 1muna 1 tl soola Täidis:

Eelroad

Kevarullid hakkliha ja kapsa täidisega

Mõnus eelroog või lihtsalt vahepala, kui soovid midagi kergelt vürtsikat ja maitsvat. Sellest kogusest saab umbes 20 kevadrulli Koostisosad: 300