Muskaatkõrvitsa ravioolid karamellise või kastme, röstitud petereselli ja kõrvitsaseemnetega

Jaga retsepti

Muskaatkõrvitsa maitse on mõnusalt magus ja sobib ravioolide sisse imehästi, Kõrvits tuleb ahjus röstida ning valmistada sellest püree.

Sellest kogusest saavad eelroa 4 persooni.

Pastale läheb vaja:

200 g durum nisujahu

2 muna

Sega omavahael jahu ja munad ning sõtku kokku pastataigen, see peab olema sitke ja esialgu mitte väga hästi käsiteldav. Mässi taigen toidukilesse ja aseta külmkappi 30 minutiks puhkama.

Samal ajal valmista ravioolide täidis.

Täidise jaoks läheb vaja:

130 g muskaatkõrvitsa püreed

50 g riivitud kõvajuustu (Forte, Parmesan jne.)

värskelt riivitud muskaatpähklit (maitse järgi, mina riivin korralikult, et muskaatpähkli maitse ikka tugevalt tunda oleks)

näpuotsaga soola- maitse täidist ning soola lisa kui tunned, et seda on vaja. Juustude soolasus on erinev ning vahel võib soola lisamine osutuda mittevajalikuks.

määrimiseks 1 muna

Sega kõik täidise koostiosad ühtlaseks ning tõsta kõrvale oma järge ootama.

Rulli pastataignast pastamasinaga õhukesed lehed (mina kasutan ravioolide valmistamisel pastamasina nr.7 vahet – minu masinal on neid kokku 9). Pane lehed jahuga kaetud lauale ning tõsta pastalehele väikesed täidise tupsukesed, piisavate vahedega, et saaksid hiljem välja lõigata ravioolid suurusegs 4×4 cm. Kasutan ravioolide lõikamiseks sakilist lõikurit, et ravioolidel oleksid ilusad sakilised servad. Määri pastalehte täidise ümbert lahiklopitud munaga, et täidist kattev pasta leht kleepuks ilusti alumise pastalehe külge. Pane täidise peale teine pastaleht ning suru see tugevalt ning tihedalt vastu täidist ning alumist pastalehte. Lõika välja ravioolid ning pane need jahuga kaetud lauale oma järge ootama.

Kastme valmistamiseks läheb vaja:

50 g võid

lehtpeterselli lehti

Pane või pannile ning kuumuta võid, keskmisel kuumusel kuni see hakkab mullitama ning või hakkab karamelliseeruma- või värv muutub kuldpruuniks ning võis olevad valguosakesed pruunistuvad. Võile tekib mõnus karamelline-pähkline maitse. Või pruunistamise käigus lisa võisse peterselli lehed ning küpseta need krõbedaks. Tõsta petersellilehed köögipaberile nõrguma.

Ravioolide keetmiseks aja potis vesi koos soolaga keema ning lisa ravioolid. Keeda ravioole 3 minutit ning siis nõruta need ning tõsta pannile võikastme sisse . Kuumuta ravioole koos kastmega ca 1 minut ning serveeri kohe.

Serveerimiseks läheb vaja:

röstitud kõrvitsaseemneid

riivitud kõvajuustu

Tõsta taldrikule ravioolid, lisa röstitud petersellilehed, röstitud kõrvitsaseemned ning maitse järgi riivitud kõvajuustu.

Head isu!

 

 

 

 

vaata veel:

Eesti sünnipäev

Moorapead

Nostalgilised moorapead.Retsepti leidsin siit:http://maakodu.delfi.ee/…/retsept-nostalgiahongulised-maius… Kaunistuseks rukkilille õielehed ja kreemi sisse konjaki asemel tubli ports Vana Tallinna likööri ja ongi valmis