Toskaana toiduretsept nr. 22
Mõnus klassikaline lasanje raguuga. Täidlane ja maitsev toit.
Kogus on mõeldud kolmele.
Vaja läheb:
450 g raguud (vt. blogis retsepti Gius´i raguu)
Beciamella kastet (vt. retsepti allpool)
40 g Gran Regale juustu
9 kuivatatud lasanjeplaati (minu tegin värske pasta)
100 g Mozzarellat, riivitud
ca 50 g saiapuru
1 sl oliivõli
Beciamella kastme retsept:
2 sl võid
2 sl jahu
220 ml piima
pisut riivitud muskaatpähklit
0 5 tl soola
Pane pannile või ja sulata see. lisa jahu ja kuumuta jahu 2 minutit. Tõsta pann pliidilt ja lisa korraga kõik piim. Sega vispliga, et piim seguneks jahuga ning ei tekiks tükke kastmesse.
Kuumuta kastet madalal kuumusel ca 5 minutit, kuni kaste pakseneb.
Lisa muskaatpähkel ja sool.
Kuumuta ahi 180 C-ni.
Valmista raguu ja Beciamella kaste
Pane pastavesi keema ja lisa sinna lasanje lehti kahekaupa ning keeda neid ca 1-2 minutit või vastavalt pakil olevale juhendile.
Võta ahjupann (suurus ca 28*20 cm) ja pane sinna põhja pool raguust ning kata see pastalehtedega.
Määri pastale pool Beciamella kastet ning raputa peale pool Mozzarellast ning pool Gran Regalest.
Korda seda sama veel üks kord ning kata ka see kiht pastalehtega.
Kõige peale lisa teine pool raguust ja kata see leivapuru ning oliivõliga.
Küpseta ahjus ca 30 minutit, kuni kastmed mõnusalt mullitavad ja pealmine kiht on kergelt pruunistunud.