Hasselbacki kaalikad apelsini ja meega

Jaga retsepti

Mõnus roog prae kõrvale

Vaja läheb

3 pisikest kaalikat, kooritud ja pikuti pooleks lõigatud

2 sl õli

poole apelsini koor 

1 apelsini mahl

1 sl õunasiidriäädikat

2 tl mett

4 tüümiani varre lehed.

Kuumuta ahi 200 C juurde. Tee lõiked kaalikasse ca 1,5-2 mm vahedega- ilma pastinaaki läbi lõikmata. Pane küpsetuspaberiga kaetud pannile ja piserda peale toiduõli ning maitsesta. Küpseta 20 minutit.

Sega apelsini mahl, apelsini koor, õunasiidriäädikas, mesi ja tüümian ning kuumuta seda potis ca 10 minutit kuni segu omandab kergelt siirupise konsistentsi. Kalla segu kaalikatele ja küpseta ca 20-30 minutit. Vahepeal kasta pastinaake pannil oleva siirupiga.

vaata veel:

Eelroad

Tšeburekid

Teeme ühed tšeburekid. Krõbedad ja maitseka lihatäidisega pirukad.   Vaja läheb: Tainas: 0,5 kg jahu 1muna 1 tl soola Täidis: