Prantsusepärased Madeleine küpsised mustikate valge šokolaadi ja rukkililleõitega.
120 g jahu
1 tl küpsetuspulbrit
0, 5 tl soola
1 tl vanillisuhkut
2 suurt muna
2 sl suhkrut
100 g võid
3,5 sl mett
ca 100 g mustikaid
100 g valget šokolaadi
rukkililleõisi
Kuumuta ahi 240 C juurde. Määri sulavõiga madeleine pann.
Sega omavahel jahu, küpsetuspulber ja sool
Vahusta munad suhkruga. Sulata või ja mesi. Lisa pool või-meesegust vahustatud munadele ning siis lisa kuivainete segu ning sega ühtlaseks. Lõpuks lisa ülejäänud osa või-meesegust ning sega tainas ühtlaseks.
Täida madeleine panni süvised taignaga ning pane igasse vormi mõned mustikad. Küpseta koogikesi ahjus 5-6 minutit ja siis alanda kuumus 180 C-ni ning küpseta veel ca 2-4 minutit.
Eemalda ahjust ning jahuta täielikult.
Sulata valge šokolaad ning kasta küpsised poolikult šokolaadi. Puista peale rukklilleõisi. Pane külmkappi tahenema ca 15 minutiks. Hoia toatemperatuuril enne serveerimist.