Karusellküpsised

Jaga retsepti

Tänaseks retseptiks on midagi aastate tagant. Kust retsept pärit on ei teagi. Mäletan, et kui olin laps siis meie kodus küpsetati tihti neid küpsiseid. Ilmselt seetõttu, et neid oli lihtne valmistada ja kõiki koostisosi oli reeglina alati poest saada Maitse on ka selline tavaline aga välja näevad toredad 

100 g suhkrut
200 g võid
300 g jahu
0,5 tl soola
2-3 tl kakao pulbrit
1 munakollane

1. Või, jahu, suhkur ja sool näppida pudiks. Lisada 1 munakollane. ja sõtkuda taignaks.
2. Jaga taigen pooleks ja ühele poolele sega hulka kakao.
3. Taignad panna ca 30 minutiks külmkappi.
4. Taignad rullida ühesuurusteks tükkideks ja tõsta üksteise peale. Rullida vorstiks ja lõigata ca 0,5 cm paksused tükid.
5. Küpsetada ahjus ca 10 minutit 200 C juures.

vaata veel:

Eelroad

Kirsstomati Tarte Tatin

  Imehea Tarte Tatin koos suviste, magusate kirsstomatitega. Need annavad küpsetisele eriliselt täidlase ja magusa maitse. Koostisosad:250 g tükk lehttaigent350