Drakon sushi roll

Jaga retsepti

Mõnus sushi, mida kodus ise teha. 

Draakoni rull on sushi, millel riis on väljapool ja nori leht seespool. Tempura taignas praetud krevetid ja kurk on keeratud riisiga kaetud nori lehe sisse ning sushi rullile on laotatud viilutatud avokaado. Seda tehakse nii, et rull hakkaks meenutama draakonit, sellest ka sushi nimi.

Sushi kaetakse pealt tavalisel tobiko kalamarjaga ning niristatakse rullile võrtsikat majoneesi ja unagi kastet, mis teeb selle sushi veelgi isuäratavamaks.

Koostisosad neljale sushi rullile:

8 t  külmutatud tempura taignas suuri krevette

2 avokaadot

1 pikk kurk

4 norilehte lõigatud pikuti pooleks

400 g  keedetud ja maitsestatud sushi riisi (igale rullile kulub 100 g riisi)

2 spl tobiko kalamarja

Kaunistuseks:

100 g majoneesi+ 1 spl Shiracha kastet

Unagi kastet 

seesamiseemneid

Lõika kurk pikuti neljaks ja eemalda seemne osa noaga. 

Puhasta avokaado ja lõika väikesteks viiludeks. ja suru noaga laiali.

Pane sushi matile toidukile ja kata õhukese riisikihiga norileht. Keera norileht ümber nii, et riis jääks vastu toidukilet. Pane norilehele tempura krevetid ja kurk ning pisut kalamarja. Keera tihedalt rulli. Vormi sushimatiga sushi kergelt neljakandiliseks ning aseta sushile avokaado. Kata avokaado toidukilega ja aseta toidukilele sushimatt ning vormi sushirulli, kuni avokaado vormub ümber sushirulli.

Lõika sushirull kaheksaks tükiks ning nirista peale vürtsikat majoneesi (sega kokku 100 g majoneesi+ 1 spl Shiracha kastet) ja unagi kastet ning lisa ka kalamari. Serveeri kohe – soovi korral koos sojakastme, marineeritud ingveri ja wasabiga.

Sushi riisi keetmiseks:

200 g sushi riisi

600 g vett

1 tl soola

2 tl suhkrut

3 sl riisiäädikat

Pese riis mitmekordselt vee all kuni pesuvesi on selge. Leota riisi enne keetmist 30 minutit külmas vees.  Pane riis soolaga keema ning keeda kuni see on pehme. 

Lisa kuumale riisile suhkru- ja riisäädikasegu ning sega kuni see on korralikult segunenud. Lase riisil jahtuda.

vaata veel:

Eelroad

Sojakastmes marineeritud munad forellimarjaga

Vabariigi aastapäevaks sain inspiratsiooni Aasiast. Originaalis on need sojakastmes marineeritud munad (Shoyu Tamago), milles munakollane on veel pisut voolav. Selles

Eesti sünnipäev

Pidupäevatort

Eesti Vabariigi sünnipäevaks sai tehtud üks pidupäeva tort, mis näeb välja hea ja maitseb ka hästi.Aega selle tegemiseks kulub küll