Pesto koostisosad:
400 g kirsstomateid, pooleks lõigatud
30 g oliivõli+ 2 sl tomatite röstimiseks
2 suurt küüslauguküünt
väike peotäis lehtpeterselli
100 g kreeka pähkleid
50 g riivitud Parmesani
suur peotäis basiilikulehti
maitsestamiseks soola ja purustatud musta pipart
Pane pooleks lõigatud kirsstomatid kaussi ja sega need oliivõliga. Rösti neid ahjupannil 250 C juures ca 15 minutit, kuni need on pehmed ja kergelt pruunikad. Jahuta röstitud tomatid enne kasutamist.
Pane köögikombaini kreeka pähklid, küüslauk, basiilikulehed ja lehtpetersell. Purusta ühtlaseks ning lisa 2/3 röstitud tomatitest, oliivõli ja juust. Purusta veel kuni saad ühtlase segu. Maitsesta soola ja pipraga. Pane saadud segu kaussi ning sega juurde ülejäänud 1/3 röstitud tomatitest. Piserda pestole peale pisut oliivõli ning kaunista basiilikulehtedega.
Serveeri koos värske Foccacia või Ciabattaga.