Pesto röstitud tomatitega

Jaga retsepti

Pesto koostisosad:

400 g kirsstomateid, pooleks lõigatud

30 g oliivõli+ 2 sl tomatite röstimiseks

2 suurt küüslauguküünt

väike peotäis lehtpeterselli

100 g kreeka pähkleid

50 g riivitud Parmesani

suur peotäis basiilikulehti

maitsestamiseks soola ja purustatud musta pipart

 

Pane pooleks lõigatud kirsstomatid kaussi ja sega need oliivõliga. Rösti neid ahjupannil 250 C juures ca 15 minutit, kuni need on pehmed ja kergelt pruunikad. Jahuta röstitud tomatid enne kasutamist.

Pane köögikombaini kreeka pähklid, küüslauk, basiilikulehed ja lehtpetersell. Purusta ühtlaseks ning lisa 2/3 röstitud tomatitest, oliivõli ja juust. Purusta veel kuni saad ühtlase segu. Maitsesta soola ja pipraga. Pane saadud segu kaussi ning sega juurde ülejäänud 1/3 röstitud tomatitest. Piserda pestole peale pisut oliivõli ning kaunista basiilikulehtedega.

Serveeri koos värske Foccacia või Ciabattaga.



vaata veel:

Eelroad

Pudrukuulid

Idee pudrukuulide valmistamiseks sain Šoti munade (Scotch eggs) retseptist. Originaalretseptis on munad kaetud maitsestatud hakklihaseguga, paneeritud ja küpsetatud. Pudrukuulid on

Eelroad

Kukeseenepirukas

Suvine kukeseene pirukas, mis on mõnusalt maitseküllane ja kergeks kõhutäiteks. Vaja läheb: Tainas: 125 ml piima 13 g värsket pärmi