Üks ütlemata mõnus suvine snäkk. Pehme leib ja suitsujuustumääre ning magusad kirsstomatid.
Tegu on traditsioonilise rasvas küpsetatud Ungari leiva Langos´ega.
Leiva jaoks läheb vaja:
25 g pärmi
150 ml vett
250 g jahu
0,5 tl soola
1 tl suhkrut
1 sl õli
Küpsetamiseks toiduõli
Katte jaoks läheb vaja:
1 sl õli
150 g kirsstomateid
soola
purustatud musta pipart
1 küüslauguküüs, purustatud
lehtpeterselli hakitud
50g riivitud suitsujuustu
0,25 tl paprikapulbrit
100 g hapukoort (20% rasva)
Lahusta pärm vees ja lisa õli. Lisa omavahel segatud jahu, sool ja suhkur. Sega ühtlaseks taignaks ja sõtku tainast 10 minutit kuni saad ühtlase elastse taigna. Pane taignapall õlitatud kaussi ning kata kauss toidukilega. Lase soojaks kohas kerkida ca 40 minutit või kuni taigna kogus on kahekordistunud.
Jaga taigen 6 võrdseks palliks ning venita need käte vahel ca 12 cm läbimõõduga ketasteks ning küpseta neid eelkuumutaud õlis mõlemad poolt ca 2 minutit või kuni leivad on mõnusalt kuldpruunid.
Vaata, et õli oleks potis niipalju, et leib saaks seal sees vabalt ujuda. Tõsta küpsetatud leivad välja köögipaberile nõrguma, et eemaldada liigne õli.
Katte valmistamiseks pane pannile õli ja sinna poolitatud kirsstomatid. Maitsesta tomatid soola ning pipraga ning küpseta tomateid kuni need on kergelt pruunistunud ja pehmenenud. Tõsta tomatid kaussi jahtuma.
Sega omavahel hapukoor, paprika pulber, juust, purustatud küüslauk ning hakitud lehtpersell.
Pane leivale kate ning aseta kattele küpsetatud tomatid. Raputa peale hakitud lehtperselli.
Head isu!