Suvine pastaroog kukeseente ja suvikõrvitsaga

Jaga retsepti

Mõnus suvine pasta kukeseente ja värske suvikõrvitsaga. Maitseb enamasti hästi kõigile ja pealegi on valmistamine imelihtne.

4 sööjale

250 g spagette

400 ml vahukoort

3 suurt küüslauguküünt

50 g päikesekuivatatud tomateid õlis + praadimiseks nende õli

200 g võis praetud kukeseeni

200 g jämedalt riivitud suvikõrvitsat

0,25 tl soola

0,25 tl musta purustatud pipart

30-50 g riivitud kõvajuustu

kaunistuseks basiilikulehti

Puhasta küüslauk ja haki peenelt. Haki päikesekuivatatud tomatid u 1×1 cm ribadeks. Kuumuta pannil päikesekuivatatud tomatite purgist võetud õli, lisa küüslauk, eelnevalt võis praetud kukeseened ja tomatiribad. Prae segu u 2 minutit. Lisa vahukoor ja keeda kastet keskmisel kuumusel, kuni see pakseneb. Lisa kastmesse jämeda riiviga riivitud suvikõrvits ja kuumuta paar minutit nii, et suvikõrvits jääks mõnusalt krõmps. Maitsesta soola ja pipraga.

Lase soolaga maitsestatud vesi keema ja keeda pastat vastavalt pastatootja juhendile al dente`ks ehk et tekstuur võiks jääda veel natuke kõvaks. Nõruta ja lisa kaste potti. Sega ja serveeri taldrikutele. Raputa peale rohkelt riivitud juustu. Kaunista basiilikulehtede ja mõne riba päikesekuivatatud tomatiga.

vaata veel:

Eelroad

Antipasti Crostini

Eelroog, mis sobib hästi tervitusjoogi kõrvale.Pisikesed väikesed pikast saiast lõigatud ja ahjus röstitud viilud, mis on kaetud erinevate katetega. Sobivad

Coop

Pidulikud mulgipudrusuupisted

  Kogus 16 tk Valmistamisaeg ca 30 minutit+ mulgipudru keetmiseks ca 1 tund Mulgipudru koostisosad: 450 g kooritud ning väikesteks