Suvine pastaroog kukeseente ja suvikõrvitsaga

Jaga retsepti

Mõnus suvine pasta kukeseente ja värske suvikõrvitsaga. Maitseb enamasti hästi kõigile ja pealegi on valmistamine imelihtne.

4 sööjale

250 g spagette

400 ml vahukoort

3 suurt küüslauguküünt

50 g päikesekuivatatud tomateid õlis + praadimiseks nende õli

200 g võis praetud kukeseeni

200 g jämedalt riivitud suvikõrvitsat

0,25 tl soola

0,25 tl musta purustatud pipart

30-50 g riivitud kõvajuustu

kaunistuseks basiilikulehti

Puhasta küüslauk ja haki peenelt. Haki päikesekuivatatud tomatid u 1×1 cm ribadeks. Kuumuta pannil päikesekuivatatud tomatite purgist võetud õli, lisa küüslauk, eelnevalt võis praetud kukeseened ja tomatiribad. Prae segu u 2 minutit. Lisa vahukoor ja keeda kastet keskmisel kuumusel, kuni see pakseneb. Lisa kastmesse jämeda riiviga riivitud suvikõrvits ja kuumuta paar minutit nii, et suvikõrvits jääks mõnusalt krõmps. Maitsesta soola ja pipraga.

Lase soolaga maitsestatud vesi keema ja keeda pastat vastavalt pastatootja juhendile al dente`ks ehk et tekstuur võiks jääda veel natuke kõvaks. Nõruta ja lisa kaste potti. Sega ja serveeri taldrikutele. Raputa peale rohkelt riivitud juustu. Kaunista basiilikulehtede ja mõne riba päikesekuivatatud tomatiga.

vaata veel:

Eelroad

Maasikasalsa

Seda mõnusat salsat serveeri koos tortillakrõpsudega. Mõnus värske suvine amps. Retsept 4-le   Vaja läheb: 1 avokaado, hakitud ca 0,5

Eelroad

Pesto röstitud tomatitega

Pesto koostisosad: 400 g kirsstomateid, pooleks lõigatud 30 g oliivõli+ 2 sl tomatite röstimiseks 2 suurt küüslauguküünt väike peotäis lehtpeterselli