Idee pudrukuulide valmistamiseks sain Šoti munade (Scotch eggs) retseptist. Originaalretseptis on munad kaetud maitsestatud hakklihaseguga, paneeritud ja küpsetatud. Pudrukuulid on maitsvad ja põneva nimega ning sobivad hästi nii iseseisva toiduna kui ka pearoa kõrvale.
Pudrukuulide koostisosad:
ca 500 g tooreid kartuleid
1 tl meresoola kartulite keetmiseks
50 g võid
50 g riivitud juustu (tugevamaitselist)
1 purustatud küüslauguküüs
maitsestamiseks meresoola ja musta värskelt jahvatatud pipart hakitud siledalehelist peterselli
8 tk S suuruses muna
taimeõli friteerimiseks
Paneerimiseks:
nisujahu
2 lahtiklopitud muna
riivsaia
Kastme koostisosad:
100 g hapukoort
50 g majoneesi
2 porgandit (pisut keedetud aga ikka veel krõmpsuvad ning riivitud)
maitsestamiseks meresoola
hakitud siledalehelist peterselli
Valmistamine:
Pudrukuulide valmistamine:
Keeda kartulid koos 1 tl meresoolaga pehmeks.
Kurna kartulid ja purusta pudrunuiaga.
Lisa pudrule või ja riivitud juust ning sega ühtlaseks massiks.
Maitsesta puder soola ja pipraga ning lisa hakitud petersell ja purustatud küüslauguküüs.
Sega ühtlaseks ning tõsta puder kõrvale.
Keeda mune 5 minutit, jahuta ja koori.
Pane kaussidesse valmis jahu, lahtiklopitud muna ja riivsai.
Mässi kooritud muna ümber kartulipuder. Veereta kartulipudrusse mässitud muna käte vahel nii, et muna saaks ilusa ümmarguse kuju.
Veereta muna jahus, siis lahtiklopitud munasegus ning kõige lõpuks riivsisaias. Vormi käte vahel ilusaks ja ümmarguseks.
Friteeri pudrukuule 180 C juures kuni need on ilusad kuldpruunid.
Kastme valmistamiseks:
Keeda porgandid ja riivi.
Sega kokku kõik kastme koostisosad ja maitsesta.
Serveeri pudrukuule soojalt koos kastmega. Kui soovid toekamat kõhutäit, siis siia juurde sobib hästi küpsetatud mahlane seasisefilee.
Eelroad
Ekleerid rukkijahust juustu-peedi täidisega.
Tuli mõte teha ekleere ja proovida neid küpsetada ainult rukkijahust. Rukis on üks minu lemmiktoorainetest ükskõik mis kujul, kas